Aktywne Wpisy
Michal_Spira +58
no i to jest powód, dla którego jest mało dzieci, a nie jakiś k---a brak mieszkań
#heheszki #smiesznypiesek #nieruchomosci
#heheszki #smiesznypiesek #nieruchomosci
Niestety zawiodłem was i nie zostałem zwolniony. Żeby nie było że troluję to wczoraj na serio wkręciłem sobie że zostanę zwolniony.
Wczoraj wiele przypadkowych rzeczy się wydarzyło które mi mówiły że już dłużej nie będę tutaj pracował. Nawet Bill Gates zaczął prześladować mi Teams, nie mogłem się zalogować i myślałem że moje konto AD zostało zablokowane. Później okazało się że MS ma globalną awarię. W sumie szybko pogodziłem się ze zwolnieniem bo
Wczoraj wiele przypadkowych rzeczy się wydarzyło które mi mówiły że już dłużej nie będę tutaj pracował. Nawet Bill Gates zaczął prześladować mi Teams, nie mogłem się zalogować i myślałem że moje konto AD zostało zablokowane. Później okazało się że MS ma globalną awarię. W sumie szybko pogodziłem się ze zwolnieniem bo
- szczepienia nie mają żadnego znaczenia z perspektywy odpowiedzialności za zakażenie
- kara za zakażenie kogoś w zakładzie pracy to 5xminimalne wynagrodzenie
- jeżeli nie da się stwierdzić jednej osoby odpowiedzialnej za zakażenie, to kwota wynagrodzenia dzieli się równo po wszystkich podejrzanych xD
- pracodawca ma prawo wymagać od pracownika testu co 7 dni (niezależnie od statusu zaszczepienia) - dotyczy to również szkół, przedszkoli, urzędów etc.
- o winie decyduje wojewoda w trybie decyzji administracyjnej (z natychmiastową wykonalnością)
- odwołać się można do sądu administracyjnego (ale czy sądy administracyjne mają odpowiedne uprawnienia do rozstrzygania sporów pomiędzy dwoma osobami fizycznymi? xD)
- z ustawy wynika, że KAŻDEMU kto zostanie skierowany na izolację przysługuje badanie przez lekarza POZ i jeżeli dobrze rozumiem ostatni artykuł - można odmówić teleporady i zażyczyć sobie normalną wizytę domową
- kara grzywny do 6000 zł za nieprzestrzeganie zasad walki z epidemią koronawirusa (jak rozumiem dotyczy też maseczek)
- sąd nie może zadecydować o niższej karze grzywny niż ta wystawiona przez policjanta XDDD
#koronawirus #bekazpisu
@drhab: Żeby czymś zakazić trzeba być oficjalnie zdiagnozowanym chorym. Przecież nikt będąc na kwarantannie nie będzie chodził do pracy xD
P------y to mało powiedziane ¯\_(ツ)_/¯
Komentarz usunięty przez moderatora
https://www.sejm.gov.pl/Sejm9.nsf/druk.xsp?documentId=A096A91E85D8026FC12587D700674C18
Mają niezły towar w sejmie.
@drhab: i bardzo dobrze
Widac jak na dloni ze jednak transmisji nie zatrzymuja, wiec dobrze ze nie starali sie dac jakiegos sztucznego przywileju wbrew epidemicznej logice
@drhab: Bo szczepienie nie chroni przed zakażeniem i oni to potwierdzają.
Komentarz usunięty przez moderatora
To znaczy, że jeżeli kogoś zarazić w miejscu pracy, to wojewoda może nakazać ci zapłacić ~15 tys. złotych odszkodowania zarażonej osobie. Z odpowiedzialności zwalnia cię tylko negatywny test, który jest ważny maksymalnie 7 dni.
Decyzja jest administracyjna, więc pieniądze znikną z konta szybko ( ͡° ͜ʖ ͡
CO TO K---A JEST
KTO TO PISAŁ XDDDDDDDDDDD