Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Cześć
Rozglądam się za iphone ale martwi mnie jedna dość istotna rzecz. Właściwie dwie xD

Co jest z bateriami w ajfonach? Już jako nowe są kiepskie bo trzymają jeden dzień a ja chcę kupić używany. W używanych rok dwa sprzedawcy piszą kondycja baterii 85% 80%. Tak szybko te baterie od Apple się degradują? Mam telefony Xiaomi i Motoroli, mają ponad trzy lata i baterie trzymają jak na początku dwa trzy dni. Nie wiem czy zmiana na ajfona to nie będzie mina?

Druga wątpliwość to dual SIM, ja wiem że Apple jest kilka lat za murzynami ( ͡ ͜ʖ ͡) ale czemu nie dają do każdego modelu dual SIM? Myślałem że to jest dzisiaj standard. Który z modeli od 2018 roku ma normalne dual SIM, czyli na dwie karty SIM a nie zwykła i esim?

Bardzo chciałbym spróbować ajfona ale tak do 2500zl. Teraz mam telefon na Androidzie który ma 8GB i trzyma na baterii 3 dni. To raczej nieosiągalne na sprzętach Apple?

#apple #pytanie #telefony #pytaniedoeksperta #ios
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TheArt: Apple rekomenduje wymienić baterię jak kondycja spadnie poniżej 80% chyba, ale to jest trochę rozdmuchany problem i pokłosie akcji z postarzaniem telefonów (to temat z 2016 albo i starszy, więc nie masz się czy martwić). Generalnie w każdym iPhonie bateria wystarcza spokojnie na jeden dzień użytkowania, a dopóki nie zajmujesz się bushkraftem albo nie jesteś cały czas w podróży to spokojnie zdążysz podpiąć telefon do ładowarki zanim ci się
  • Odpowiedz
@TheArt: mi w moim iphone od nowosci bateria żyła 2-3 lata zanim degradacja zaczęła być widoczna. wszystko zależy od trybu używania. jak dbałeś dobrze o baterie w androidach to w iphone też Ci będzie służyć.. to ile trzyma też zależy od używania telefonu. mam 2 porównywalne iphony: jeden ma włączone wszystko i zużywam czasem całą baterię w dzień, drugi ma wyłączone wszystko i tylko telefon włączony i trzyma 10 dni
  • Odpowiedz
@TheArt:

Który z modeli od 2018 roku ma normalne dual SIM, czyli na dwie karty SIM a nie zwykła i esim?

Żaden, chyba że znajdziesz na sprzedaż w Polsce telefon wypuszczony na Chiny, Hong-Kong albo Makau. Bo tylko tam były sprzedawane iphony z wejściem na dwie karty
  • Odpowiedz
Co jest z bateriami w ajfonach? Już jako nowe są kiepskie bo trzymają jeden dzień a ja chcę kupić używany. W używanych rok dwa sprzedawcy piszą kondycja baterii 85% 80%.

@TheArt: To już od dawna nieprawda, Mój XR trzymał dwa dni jak był nowy. Po 3 latach trzyma 1 dzień, kondycja baterii 90%.

Poza tym wymiana baterii na nową w autoryzowanym serwisie to 200 zł.
  • Odpowiedz