Aktywne Wpisy

chione +30

hrmpf +95
System kaucyjny? Kolejny skok na kasę, któremu z owacją przyklaskują p0laczki z mentalnością niewolnika.
Rząd ma w tyłku obywateli i ich czas - zmusza nas do absurdalnego noszenia butelek do sklepów. Polak musi teraz wydzielić w domu specjalne miejsce na nie zgniecione butelki, które zajmują kilkadziesiąt razy więcej objętości niż zgniecione. Potem znosi je do automatu, który za chwilę i tak sam je zgniecie. Świetnie, klasa rządząca zrobiła z nas kurierów własnego śmiecia.
A
Rząd ma w tyłku obywateli i ich czas - zmusza nas do absurdalnego noszenia butelek do sklepów. Polak musi teraz wydzielić w domu specjalne miejsce na nie zgniecione butelki, które zajmują kilkadziesiąt razy więcej objętości niż zgniecione. Potem znosi je do automatu, który za chwilę i tak sam je zgniecie. Świetnie, klasa rządząca zrobiła z nas kurierów własnego śmiecia.
A
źródło: 1000011943
Pobierz

W ogłoszeniach jest pełno wymagań, bo prawie wszyscy wymagają 2-3 lat doświadczenia.
Zależy mi też żebym miał możliwość wyjazdu za granicę na pracę zdalną, bo nie wstrzymuję już tego klimatu w zimie.
Na razie uczę się sieci (nauka ogólna i CCNA) i nie wiem co dalej: na uczelni z administracji miałem jedynie sieci i linuxa.
Na 3 miesięcznych praktykach też same sieci, głównie z Mikrotikami.
Jest sens uczyć się Windows Server?
Jakieś Azury, AWSy, Docery, Jenkinsy, Kubernetesy itd. to kojarzę jedynie z nazwy.
#siecikomputerowe #linux #pracait #informatyka
Chociaż w korpo może być inaczej
@RefriedArmchairCatapultHanded: ale tam trąbio
ALbo szukasz pracy w tzn NOC, network operation center. To jest typowa wylegarnia dla adminow i najlatwiejsza sciezka aby sie wbijac dalej.
Poza tym co na CCNA wymagaja, dobrze rozumiec jak dziala firewall, co to jest statefull firewall. Cala reszta to im wiecej wiesz, tym lepiej. :)
No właśnie byłem na tych praktykach na helpdesku u dostawcy Internetu i nie podobało mi się.
Według mnie była to słabo rozwijająca praca - tłumaczenie ludziom że nie uzyskaja 300 Mb/s na wifi itd.
Chyba że na helpdesku u kogoś innego niż ISP byłoby lepiej.