Wpis z mikrobloga

#linux #kde #poczta i mocno #zalesie

Także ten, #roklinuksa u mnie mocno już ponad 3 miesiące, zamieniłem Windowsa na Arch BTW, (senior admin MS here żeby było śmieszniej xDDDD)

Jest tylko jeden dramat, POCZTA.

Mam trochę skrzynek to tu - to tam, więc szukałem coś co ogarnie mi te kilka skrzynek IMAP w jednym fajnym miejscu.

Obskoczyłem Thunderbirda (żyg), Mailspring (wieszające się guano, brzydkie), RainLoop, postawiłem nawet Nextclouda z nadzieją że plugin "mail" będzie fajny - no ale niestety przykro mi, ale also guano.

Jak żyć? Co polecacie? Outlook jaki by nie był, miał elegancki UX, funkcjonalności itp, na tą chwilę nie ma równych, ale błagam, powstrzymajcie mnie przed zainstalowaniem na Arch'u i KDE Outlooka via Wine xDDDD

Ostatnia nadzieja jaką mam to SoGo: https://www.sogo.nu/ - ale nie miałem jeszcze czasu się wczytać, czy to jest to czego szukam, ktoś wie?

Ficzery jakie chcę od klienta poczty nie są wygórowane (a przynajmniej tak mi się wcześniej zdawało xD):

- Obsługa IMAP
- integracja z kalendarzami google/exchange
- Unified inbox
- modern look a nie thunderbird like welcome to 1999.

Jest jakiś fajny klient (desktop lub web) którego przeoczyłem, a powinienem przetestować? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

po prostu działa, ale nie ma unified inboxa :( (żeby było jasne, outlook też nie miał)

@retromirek: Oczywiście, że ma - chyba, że jakieś specjalne cos potrzebujesz.
ALT wyświetla menu konteksowe (ukryte domyślnie) -> View -> Folders -> Unified
  • Odpowiedz