Aktywne Wpisy
PannaBezSpiny +238
źródło: temp_file615671172398574709
Pobierz
Petururururu +4
#kiszak
Nie wiem o co chodzi z tym typem. Jakiś koleś sobie gra, mówi coś z czym się nie zgadzacie. Potem wy to wklejacie tutaj i tłumaczycie że nie ma racji. Do końca nie wiem bo nawet nie ruszam takich rzeczy.
Za jakis czas bierzecie sobie następnego typa itd.
To chyba jakaś zbiorowa terapia na dowartościowanie się.
Nie wiem o co chodzi z tym typem. Jakiś koleś sobie gra, mówi coś z czym się nie zgadzacie. Potem wy to wklejacie tutaj i tłumaczycie że nie ma racji. Do końca nie wiem bo nawet nie ruszam takich rzeczy.
Za jakis czas bierzecie sobie następnego typa itd.
To chyba jakaś zbiorowa terapia na dowartościowanie się.

CMake: https://pastebin.com/XXWB9Xbb
#linux #programowanie #programista15k #programowanie #cpp #cmake
Tutaj też piszą, że
LD_LIBRARY_PATHjest ważniejsze niż RPATH: https://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/ld_library_path-overriding-rpath-for-executable-4175639435/A w man ld.so jest o tym $ORIGIN.
Dziwi mnie jednak fakt, że ustawienie RPATH pozwala na znalezienie niektórych bibliotek, a jedna biblioteka mimo, że siedzi w tym samym folderze z pozostałymi jest niewykrywana. Wygląda mi na to, że ustawienie ld library path naprawia problem, bo wspomniana biblioteka, która jest niewykrywana jest zależnością dla innej biblioteki, która nie widzi RPATH co jest
LD_LIBRARY_PATHto linker ignoruje RPATH i jedzie według kolejności z ld.conf oraz tej podanej ścieżki wLD_LIBRARY_PATH. A w przypadku RPATH prawdopodobnie widzi tę bibliotekę, ale nie ma jej jak załadować, bo ona jest zależna od czegoś innego, czego nie widzi.Nie ma zatem jak zlinkować. ELF, biblioteka to też wykonywalny kod, zatem nie może załadować jej częściowo,
-rpath-link=dirWhen using ELF or SunOS, one shared library may require another.
This happens when an "ld -shared" link includes a shared library as
one of the
LD_LIBRARY_PATH, to wtedy linker widzi wszystkie, bo ignoruje RUNPATH.LD_LIBRARY_PATH.Wielkie dzięki za pomoc!
@Parseval: O tym nie mam bladego pojęcia. Ale być może - w win *.dll są obok. W OSX, czy Guix też programy mają biblioteki obok. Ale co Ty masz tam na ARM to ciężko powiedzieć. Specyfika linkera też tutaj wchodzi.
Ale fajnie, że udało