Wpis z mikrobloga

@Teutonic_Reich: W filmiku został poruszony problem negatywnej selekcji - nie myślałem o tym wcześniej ale dużo w tym prawdy. Przez lata zaborów, wojen, komuny, wszyscy zdolni ludzie z dobrymi genami bądź wartościami zostali rzeczywiście wybici. Nasza kultura uległa zwyrodnieniu. Ma sens.

Myślę że w pewnym momencie apatyczni i obojętni europejczycy dadzą sobie narzucić obcą kulturę czy religię.

Właśnie tu nie jestem pewien z jednej się zgadzam z drugiej niemcy to
  • Odpowiedz
Zobaczymy

@LateNever: Ogólnie mam negatywne myśli co do przyszłości, czeka nas wielki kryzys ekonomiczny, mamy globalne ocieplenie oraz kryzys demograficzny w państwach pierwszego świata. To wszystko będzie się nasilać z roku na rok, będzie coraz więcej problemów. Uważam że systemy demokratyczne przystosowane do działania w spokojnych czasach nie wytrzymają takiego nasilenia, przez co era demokracji w europie się skończy na rzecz autorytaryzmu lub nawet jakichś nowych totalitaryzmów (oczywiście nie wszystkie
  • Odpowiedz
@choochoomotherfucker: jak najbardziej chodzą, w klubach masz cały przekrój społeczeństwa od julek, po jakieś starsze laski po typowe szare myszki.

to że powiedzmy ty albo twoje koleżanki nie chodzą i się identyfikujecie jako szare myszki nie znaczy że tak jest z resztą
  • Odpowiedz
@choochoomotherfucker: ostatnio słuchałem gościa na yt, opowiadał o swojej dziewczynie, szara myszka poznał ją przez internet, grali razem w gry mmo. Okazało się, że flirtowała z typami w trakcie gry i chodziła na swingerskie imprezki okłamując typa, że idzie do kuzynów.

Wiec wiesz xd

puenta jest taka pozory mylą - nawet twoje koleżaneczki mogą o---------ć srogie rzeczy i się o tym nie dowiesz.
  • Odpowiedz
@Teutonic_Reich: dokładnie. Sytuacja odwrotna jest u mojej ciotki. Ma męża który rządzi i nie jest pantoflem. Ciotka kręci nosem i próbuje mu wejść na łeb, ale nigdy na niego nic złego nie mówiła. Związek to po prostu gra o władzę nic więcej.
  • Odpowiedz