Wpis z mikrobloga

@janusz_p0lak: Gościu nie jest napewno chadem, tu zadziałała magia obcokrajowca. Szarpanki kiedyś opowiadał, że jak udawał angola to ludzie traktowali go jak pana xD I taka jest prawda.

Za komuny wielki pan inżynier przyjeżdżał do wsi i bzykał/zapładniał miejscowe wieśniary. Teraz odpowiednikiem inżyniera jest obcokrajowiec, ale to też działa na całym świecie. W południowo-wschodniej azji też jako biały masz łatwiej.
  • Odpowiedz
Ciekawe czy Pierre by miał tak samo. Nie wiem, ale się domyślam. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Habitican: No miał by tak samo bo jest zagraniczny, dodatkowo z tej "romantycznej" Francji. Gdyby Był Polakiem i mówił po polsku to wiadomo że miałbyś rację.
  • Odpowiedz
@LateNever: @Teutonic_Reich: @janusz_p0lak: Wrzuciłem jego zdjęcie tylko jako ciekawostkę, ale jak już zaczynacie temat to w końcu bycie obcokrajowcem jest ważniejsze niż wygląd? Macie jakiś ranking spisany, do którego odwołujecie w celu oceny, który ma łatwiej / ciężej? Wzrost bije wygląd, wygląd bije pieniądze, pieniądze biją wzrost itd. ? ( ͡° ͜ʖ ͡°) xD
  • Odpowiedz
@Habitican:

Macie jakiś ranking spisany, do którego odwołujecie w celu oceny, który ma łatwiej / ciężej?

Obserwacje i doświadczenie. Widziałem brzydkich jak noc obcokrajowców którzy ledwo bełkotali po ang i zafascynowane nimi julki i tak dalej. Mógłbym kłamać, że wygląd jest jedynym czynnikiem ale widziałem na własne oczy, że to nieprawda.

Kiedyś muszę sam przeprowadzić eksperyment i poudawać obcokrajowca i
  • Odpowiedz
@Habitican: Dla polek? Dla polek zawsze obcokrajowiec będzie stał wyżej niż polak, bo polki większością polaków gardzą, no chyba że polak jest przystojny. To taka cecha narodowa polek.

Macie jakiś ranking spisany

Nie, wielu pisze sobie to co akurat im wygodne nie zwracając uwagi na badania, ale jednak większość zgodzi się z tym że dla polek obcokrajowiec>polak

Wzrost bije wygląd

Wzrost bije wygląd, póki nie wyglądasz ponadprzeciętnie.
  • Odpowiedz
@LateNever:

Mam podobne odczucia.
Do dzisiaj nie mogę zrozumieć skąd ta ogromna niechęć p0lek do swoich rodaków a Polska historycznie to kraj mimo wszystko wyższej kultury a jako państwo członek UE i NATO.
Może trzeba wystawić rachunek rodaczkom za to że żyją w kraju gdzie jednak są mają spore możliwości?
  • Odpowiedz
Szczerze mówiąc nie wiem czy ten naród to jest kultura wyższa. Jednak mamy dużo cech jakiegoś kraju trzeciego świata.

@LateNever: Szczerze to ja powątpiewam czy jako naród genetycznie i kulturowo w ogóle przetrwamy do XXII wieku, już teraz nas ubywa szybkim tempie. Zresztą uważam że kryzys demograficzny d-----e całe społeczeństwo ogólnie pojętego zachodu oraz zniszczy aktualny system w jakim żyjemy. A co do cech kraju trzeciego świata, to nie przejawiamy
T.....h - > Szczerze mówiąc nie wiem czy ten naród to jest kultura wyższa. Jednak mam...
  • Odpowiedz
Szczerze to ja powątpiewam czy jako naród genetycznie i kulturowo w ogóle przetrwamy do XXII wieku,

@Teutonic_Reich: Też mam takie przeczucie. O ile jestem prawie pewny, że niemcy, angole i amerykanie jakoś przetrwają to o polsce nie mogę tego powiedzieć. Może to przez historię, nie wiem.
  • Odpowiedz