Aktywne Wpisy
Lujdziarski +211
Na początku lat 80, urodziła się moja siostra, jako wcześniak. Zmarła po 3 dniach. Dzisiaj, albo nawet te 10 lat później by ją odratowali.
Jak byłem dzieckiem, to wiedziałem że miałbym siostre, ale moja mama nigdy za specjalnie o tym nie lubiła mówić. Do dzisiaj widzę, że sprawia jej to ból jak czasami rozmawiamy o Marcie. Dzisiaj miałaby te 40 lat, pewnie dzieci a kurde nie miała na życie nawet szansy.
Zawsze
Jak byłem dzieckiem, to wiedziałem że miałbym siostre, ale moja mama nigdy za specjalnie o tym nie lubiła mówić. Do dzisiaj widzę, że sprawia jej to ból jak czasami rozmawiamy o Marcie. Dzisiaj miałaby te 40 lat, pewnie dzieci a kurde nie miała na życie nawet szansy.
Zawsze
Czy kontynuowali byście Wasz związek jeśli wasza partnerka by was uderzyła z otwartej dłoni podczas kłótni? Moja partnerka mnie uderzyła dziś pierwszy raz, jesteśmy razem już prawie 2 lata i nie wiem co o tym myśleć #zwiazki #niebieskiepaski
Jestem zbulwersowany próbą odebrania wolności do wypowiedzi, jaką jest zablokowanie #konfederacja przez #facebook . Małe spory odchodzą na bok gdy zagrożone są rzeczy fundamentalne, tak więc gdyby to ode mnie zależało to w głosowaniu bardzo twardo i zdecydowanie wstrzymałbym się od głosu.
#pdk #tvn #heheszki #bekazprawakow #neuropa #4konserwy #polityka
@Kaczypawlak: W ramach projektu ustawy stoplgbt np zakazuje sie nie tylko wykorzystywania religii i obrażania uczuć religijnych, ale nawet wykorzystywania religii i odniesień do religi w kontekscie zgromadzeń ¯\(ツ)_/¯
-zakazywania działań godzących w moralność publiczną i młodzież¯\(ツ)_/¯
- progagowanie rozszerzenia małżenstw tej samej płci ¯\
@patykiem_pisane: sporo zarzutów by odpadło, gdyby nie to
@patykiem_pisane: tak samo jak zakaz krytykowania osób LGTB(╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
@patykiem_pisane: a mowa nienawiści to wszystko co się nie podoba lewicy, jak chociażby to, że biologicznie mamy dwie płcie¯\(ツ)_/¯ a kto mówi, że Tobie? Biedne LGTB obrażać nie można, ale jak oni obrażają innych to już spoko - do tego piję, a co do ciebie to mi to lotto¯\(ツ)_/¯ LGTB już obraża nawet to, że swobodnie krwi nie mogą oddawać honorowo, a byli przez lata
@Kaczypawlak: Tak na marginesie to mamy bilogicznie więcej niz dwie płcie, bo występuje bardzo rzadko ale jednak zjawisko interpłciowości. Ale
@patykiem_pisane: lewica uznaje tylko płcie kulturowe
@Kaczypawlak: Nie wiem czy dobrze zrozumiałe nie czepiałbyś sie gdy samo lbth nie było za cenzurą? O to chodzi?
Czyli co w takim razie nie ma co się czepiać że cenzurują konfe w internecie, bo konfa popiera ustawe stoplgbt - wprowadzającą
@patykiem_pisane: Konfa jest za stopLGTB, a samo LGTB jest za
@Kaczypawlak: I stopLGBT jest własnie cenzurą (przykłady podałem) - czyli konfa jest za cenzurowaniem¯\(ツ)_/¯
@patykiem_pisane: tych co chcą cenzurować innych, czy jak oddasz komuś kto cię uderzył sprawia, że jesteś mu równy? Na przykład jak się bronisz?
@Kaczypawlak: Konfederacje też chce cenzurować innych, czyli skoro oni chcą cenzurowac tych co chcą cenzurować tych co są za cenzurą - to jest ok?
Zakaz obrazy uczuć religinych.>mowa nienawiści>stoplgbt>blokada na fejsie.
Czyli spoko że FB ocenzurował konfe, bo się sami
@patykiem_pisane: pytanie kto zaczął, jak ktoś cię uderzył a ty mu oddałeś to jesteś tym złym, bo komuś oddałeś czy co?
@Kaczypawlak: No cóż jeśli chcesz sie bawić w ten sposób, to ustawa o obrazie uczuć religijnych ma jakieś 25 lat, W chwili powstawania cukierek był w jakiejś tam amerykanskiej podstwówce i dopiero dowiadywał się co to internet ( ͡° ͜ʖ ͡
@patykiem_pisane: wywalił ich na zbity ryj łamiąc umowę
@Kaczypawlak: Rozwiązując, jeśli zostało to złamane waruki wypowiedzenia - to mogą iść do sądu.
@patykiem_pisane: > A konfederacja nie moze sie publicznie wypowiadać. Nawet w internecie
@Kaczypawlak: I jak z tej wypowiedzi doszedłes do wniosku, że uważam (lub nie) że mamy do czynienia z cenzurą
XD