Wpis z mikrobloga

#oswiadczenie

Jestem zbulwersowany próbą odebrania wolności do wypowiedzi, jaką jest zablokowanie #konfederacja przez #facebook . Małe spory odchodzą na bok gdy zagrożone są rzeczy fundamentalne, tak więc gdyby to ode mnie zależało to w głosowaniu bardzo twardo i zdecydowanie wstrzymałbym się od głosu.

#pdk #tvn #heheszki #bekazprawakow #neuropa #4konserwy #polityka
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a w jaki sposób ta ustawa antyLGTB zabiera im wolność? Do pierdla idą czy co?( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Kaczypawlak: W ramach projektu ustawy stoplgbt np zakazuje sie nie tylko wykorzystywania religii i obrażania uczuć religijnych, ale nawet wykorzystywania religii i odniesień do religi w kontekscie zgromadzeń ¯\(ツ)_/¯
-zakazywania działań godzących w moralność publiczną i młodzież¯\
(ツ)_/¯
- progagowanie rozszerzenia małżenstw tej samej płci ¯\
  • Odpowiedz
W ramach projektu ustawy stoplgbt np zakazuje sie nie tylko wykorzystywania religii i obrażania uczuć religijnych, ale nawet wykorzystywania religii i odniesień do religi w kontekscie zgromadzeń ¯_(ツ)

-zakazywania działań godzących w moralność publiczną i młodzież¯_(ツ)/¯

- progagowanie rozszerzenia małżenstw tej samej płci ¯_(ツ)

- porpagagowania innych orientacji seksualnych niz heteroseksualizm ¯_(ツ)/¯

itd

@patykiem_pisane: sporo zarzutów by odpadło, gdyby nie to
  • Odpowiedz
I mowa nienawiści.

@patykiem_pisane: a mowa nienawiści to wszystko co się nie podoba lewicy, jak chociażby to, że biologicznie mamy dwie płcie¯\(ツ)_/¯ a kto mówi, że Tobie? Biedne LGTB obrażać nie można, ale jak oni obrażają innych to już spoko - do tego piję, a co do ciebie to mi to lotto¯\(ツ)_/¯ LGTB już obraża nawet to, że swobodnie krwi nie mogą oddawać honorowo, a byli przez lata
  • Odpowiedz
a mowa nienawiści to wszystko co się nie podoba lewicy, jak chociażby to, że biologicznie mamy dwie płcie¯_(ツ)/¯ a kto mówi, że Tobie? Biedne LGTB obrażać nie można, ale jak oni obrażają innych to już spoko - do tego piję, a co do ciebie to mi to lotto¯_(ツ)

@Kaczypawlak: Tak na marginesie to mamy bilogicznie więcej niz dwie płcie, bo występuje bardzo rzadko ale jednak zjawisko interpłciowości. Ale
  • Odpowiedz
Tak na marginesie to mamy bilogicznie więcej niz dwie płcie, bo występuje bardzo rzadko ale jednak zjawisko interpłciowości. Ale to szczegół. Lewica to chyba bardziej błcie społeczne wymyśliła sobie - wiec tak trochę pudło.

@patykiem_pisane: lewica uznaje tylko płcie kulturowe

Tak samo jak lewica lubi obrazac i sobie cenzurować wypowiedzi sprzeczne z ich światopoglądem gdy ma taka mozliwość, robi to konfederacja - patrz projekt ustawy stopLGBT.

Dlatego od początku dyskusji stoję przy
  • Odpowiedz
jednak w przypadku tym antyLGTB, gdyby sami nie byli za cenzurowaniem innych, bo mają inne zdanie od nich wcale bym się nie czepiał.

@Kaczypawlak: Nie wiem czy dobrze zrozumiałe nie czepiałbyś sie gdy samo lbth nie było za cenzurą? O to chodzi?
Czyli co w takim razie nie ma co się czepiać że cenzurują konfe w internecie, bo konfa popiera ustawe stoplgbt - wprowadzającą
  • Odpowiedz
Nie wiem czy dobrze zrozumiałe nie czepiałbyś sie gdy samo lbth nie było za cenzurą? O to chodzi?

Czyli co w takim razie nie ma co się czepiać że cenzurują konfe w internecie, bo konfa popiera ustawe stoplgbt - wprowadzającą cenzurę?

XD

@patykiem_pisane: Konfa jest za stopLGTB, a samo LGTB jest za
  • Odpowiedz
I stopLGBT jest własnie cenzurą (przykłady podałem) - czyli konfa jest za cenzurowaniem¯_(ツ)

@patykiem_pisane: tych co chcą cenzurować innych, czy jak oddasz komuś kto cię uderzył sprawia, że jesteś mu równy? Na przykład jak się bronisz?

No trzyma się tak samo jak ONR a co to ma wspólnego z tematem i tym
  • Odpowiedz
@Kaczypawlak: > tych co chcą cenzurować innych, czy jak oddasz komuś kto cię uderzył sprawia, że jesteś mu równy? Na przykład jak się bronisz?

@Kaczypawlak: Konfederacje też chce cenzurować innych, czyli skoro oni chcą cenzurowac tych co chcą cenzurować tych co są za cenzurą - to jest ok?
Zakaz obrazy uczuć religinych.>mowa nienawiści>stoplgbt>blokada na fejsie.

Czyli spoko że FB ocenzurował konfe, bo się sami
  • Odpowiedz
Konfederacje też chce cenzurować innych, czyli skoro oni chcą cenzurowac tych co chcą cenzurować tych co są za cenzurą - to jest ok?

@patykiem_pisane: pytanie kto zaczął, jak ktoś cię uderzył a ty mu oddałeś to jesteś tym złym, bo komuś oddałeś czy co?

Ze co? Wygonił ich? W jaki sposób? wziął widły i przegnał z Warszawy?
  • Odpowiedz
pytanie kto zaczął, jak ktoś cię uderzył a ty mu oddałeś to jesteś tym złym, bo komuś oddałeś czy co?

@Kaczypawlak: No cóż jeśli chcesz sie bawić w ten sposób, to ustawa o obrazie uczuć religijnych ma jakieś 25 lat, W chwili powstawania cukierek był w jakiejś tam amerykanskiej podstwówce i dopiero dowiadywał się co to internet ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
wywalił ich na zbity ryj łamiąc umowę

@Kaczypawlak: Rozwiązując, jeśli zostało to złamane waruki wypowiedzenia - to mogą iść do sądu.

o dziwo może jakoś a oni sami mają straszny ból o marsz 11 listopada i też chcą go zakazać, a więc są siebie warci( ͡°
  • Odpowiedz
A konfederacja nie moze sie publicznie wypowiadać. Nawet w internecie jest duzo innych sposobów komunikacji - FB to nie wszystko.

@Kaczypawlak: I jak z tej wypowiedzi doszedłes do wniosku, że uważam (lub nie) że mamy do czynienia z cenzurą
XD
  • Odpowiedz