Aktywne Wpisy

LuznaPusi +9
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Kłopociki:
mieszkam na obrzeżach miasta, do którego nie dochodzą światłowody. Od dłuższego czasu razem z kobitą zużywamy mnóstwo internetu mobilnego w domu bo zdalne itp, do tego teraz młody również zdalne i on sam na YT "potrzebuje" od cholery przesyłu.
Od iluś lat korzystam z internetu od lokalnego dostawcy, który udostępnia przesył z nadajnika umiejscowionego parę km dalej. Jest on rzeczywiście bez limitu, natomiast słaby (gazetę 200MB wysyłam do drukarni ponad 10 minut) i często ucinany przez niekorzystne warunki pogodowe. W ciągu ostatnich miesięcy problemy z dostępem stały się uciążliwie częste no i sama prędkość jest zbyt mała do płynnej pracy, do tego dzielimy internet na 3 osoby.
Postanowiłem coś zadziałać.
Od roku mam w swoim prawie wygnajewie internet w telefonie z C+ (korzystają z kilku operatorów) i wszystko działa bez zarzutu. Postanowiłem zatem sprawić domowy mobilny również stamtąd, skoro działa. Kupiłem usługę, router na kartę sim i działało przez 4 dni, po których przekroczyliśmy 100GB. O tych 100GB ponoć informowała konsultantka podczas czytania zgód na usługi marketingowe, czego niestety nie wychwyciłem, natomiast uważam, że powinienem zostać o tym poinformowany czarno na białym podczas przedstawienia usługi właściwej. Z chęcią bym zmienił umowę na inną, jako że sam internet super ale że nie mogli mi zaoferować innej usługi z powodu moich zbyt wysokich wymagań (mają max 200GB), musiałem rozwiązać umowę przed upływem 14 dni.
Pytanie me zatem, czy ktoś wie gdzie i czy w ogóle można kupić internet mobilny rzeczywiście bez limitu po przekroczeniu jakiejś bariery, w przyzwoitej prędkości? Czy to nadal problem? Miasto Nowa Sól (ciągle miasto mimo że obrzeża), lubuskie, Polska.
Jedyna obecnie oferta w teorii bez limitu to internet domowy T-Mobile tylko nie masz zadnej gwarancji predkosci (obciazony nadajnik czy slaby zasieg spowoduja, ze predkosc bedzie mala), inne firmy maja ewentualnie wysokie limity jak te kilkaset giga czy 999 giga w orange dla firm, internet mobilny ma swoje ograniczenia,
https://wyszukiwarka.uke.gov.pl
@djmentos: Radiolinia na 2,4 ghz 300/300, niezle bajki, jeszcze nie z kazdego punktu bedzie mozna sie zestawic.
@krzywy_kanister: dziękuję Pan krzywy
jednak jest światłowód :)
@Toszeron: obstawiam że najłatwiej będzie dogadać się z tym dostawcą żeby zrobił Ci antenę kierunkową specjalnie dla Ciebie