Wpis z mikrobloga

• 3103
JA #!$%@?
Jestem z różową na city breaku w Oslo i chcieliśmy w jedno miejsce pojechać pociągiem. No to normalnie z doświadczenia kupiłem bilet z miejscówką nr 135 i drugi bilet, żebyśmy siedzieli razem, z miejscówką 648 (żeby mieć miejsca obok siebie).
A dopiero w pociągu ogarnąłem jaki oni mają #!$%@? system numerowania siedzeń xD Ni #!$%@? nie rozumiem o co chodzi, przecież to nie jest logiczne.

#pociagi #pkp #pdk #norwegia #heheszki
Pobierz Goronco - JA #!$%@?
Jestem z różową na city breaku w Oslo i chcieliśmy w jedno miejsc...
źródło: comment_1641381202UPWyrZxB3KU74dIDcbFsz7.jpg
  • 93
@Goronco: Co to za herezję!!! Jak to numery miejsc w pociągu obok się??? A jak będzie wypadek to jak służby medyczne odnajdą rannych nie wiedząc które miejsc jest od okna w które od korytarza ??? A jak wejdzie miłośnik kolei i nie będzie wiedział które miejsce jest które bo 135 jest obok 136 a powinno być po drugiej stornie pociągu obok korytarza??? Będzie krążył po przedziałach nie wiedząc gdzie usiąść, dostanie
@podle_insynuacje: Nie chciałem gmatwać, w Oslo bylismy tylko 1 dzien. Poza tym nocowalismy u znajomego w Drammen i tam parę wycieczek do lasu czy coś. Z drugiej strony, szalenie polecam sanki (nazywają się Korketrekkeren). Na ile dni jedziecie? Oslo da radę sprawnie zwiedzić. Jak ktoś lubi aktywne spędzanie czasu to sanki to niezła zabawa xD

@kitsunegari:

ja się pytam gdzie jest taka numeracja bo zawsze jak jadę pociągiem to jest
via Wykop Mobilny (Android)
  • 52
@Goronco: jak to kiedyś napisał kolega @tellet

To jest takie same zapóźnienie mentalne jak w całym PKP, musisz się w to wczuć:

-Stacja #!$%@? górne, jeden tor, koniec świata, psy dupami szczekają, budynek postawiony w czasach komu... nie, nie komuny- w czasach zaborów, ZMODERNIZOWANY w czasach komuny, czyli dodano drzwi do kibli i świetlówki
-Pani Janina pracuje tam za szybą od 30 lat, siedząc w fotelu i obsługując stale tych samych
@MinnieMouse0 a no to do tego to by musiała być mapka pociągu z dostępnymi miejscami, jak w kinie, albo wiecej opcji wyboru przy kupnie biletu. Sama bardziej logiczna numeracja i tak nie dała by ci pewności, że dobrze zamówiłeś.