Aktywne Wpisy
Guadalajara +211
W końcu się zdecydowałam i kupiłem mieszkanie :) co prawda w Katowicach a nie w Krakowie (jak wcześniej zakładałem), ale udało się sporo urwać od ceny ofertowej, warto dzwonić i negocjować aż ktoś spuści z ceny. Fajna lokalizacja zaraz przy Trzech Stawach, będzie gdzie z pieskiem na spacery chodzić. Pracuję zdalnie, więc wolałem już osiedlić się w Kato niż kredytować się dużo więcej, a połączenia do Krakowa też są dobre. Wreszcie na
Beznazwyy +217
Sprawność mechaniczna silników spalinowych w peaku dochodzi do 90%.
Jest to praktycznie nieznany fakt, często przykrywany informacją o niskiej sprawności cieplnej.
Panuje opinia, że silnik pozbawiony strat energii, takich jak tarcie, osiągnąłby 100% sprawność cieplną. Jest to jednak bzdura stojąca w sprzeczności z drugą zasadą termodynamiki. Taki silnik, pracując w cyklu Otta ze stopniem sprężania 10, nie byłby w stanie osiągnąć sprawności cieplnej nawet na poziomie 50%.
Nagrałem krótki materiał o sprawności mechanicznej, który
Jest to praktycznie nieznany fakt, często przykrywany informacją o niskiej sprawności cieplnej.
Panuje opinia, że silnik pozbawiony strat energii, takich jak tarcie, osiągnąłby 100% sprawność cieplną. Jest to jednak bzdura stojąca w sprzeczności z drugą zasadą termodynamiki. Taki silnik, pracując w cyklu Otta ze stopniem sprężania 10, nie byłby w stanie osiągnąć sprawności cieplnej nawet na poziomie 50%.
Nagrałem krótki materiał o sprawności mechanicznej, który

Chciałbym Wam pokazać to nad czym intensywnie pracowałem przez ostatni rok - mianowicie autorski singiel z moim zespołem Barber Q . Nazwa singla to Dynamite!
Pokrótce numer jest o wszystkim tym z czym zmagamy się w dniu codziennym i powoduje u nas chęć rozwalenia czegoś w drobny mak z naszej bezsilności. W moim przypadku są to np ataki paniki które od czasu do czasu pojawiają się znikąd.
Wszystko zaczęło się od Wykopu gdzie kiedyś wrzucałem covery na YT a potem tutaj na waszą ocenę. Dostałem potężnego kopa motywacyjnego do działania, a potem był program #voiceofpoland
Uwierzyłem mocno w muzykę i jaki będzie tego efekt oceńcie sami i jeśli wam się spodoba, to zawołam pulsujących na premierę!
Dzięki jeszcze raz! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tag do obserwowania albo czarnolistowania: #psonaczek
#jaramsie #premiera #tworczoscwlasna
@psonaczek: To akurat do mnie trafia, mam podobne myśli jak ktoś wrzuca teaser singla 2 dni przed jego premierą...
A zamiast tego pokazujesz kilkunastosekundowy teaser.
To taka dosyć wkurzająca zagrywka.
"Kto jest zainteresowany teledyskiem polskiego Iron Maiden? Jak będzie ponad 100 plusów to wrzuce wieczorem #rozdajo"
a potem jak zbierzesz 1000 plusów to więcej nie odpisywać.
@psonaczek: a możesz napisać jaki ma to sens? Zamiast poczekać 2 dni i wrzucić po prostu coś co może zainteresować, wrzucasz coś co tak na prawdę niczego nie mówi, a do tego opis wprowadza w błąd! Zamiast zainteresować to odrzuca...
A i otagowałbyś to jakoś muzycznie #rock #metal #muzyka