@salamsalejman: Czyli jechał 224 km/h. Jaja sobie robisz?
@push3k-pro: a to duzo czy co? W polsce - kraju rownym jak stol, gdzie autostrady maja minimalne luki? W niemczech po duzo gorszych drogach mozesz leciec i 350.
Pomijajac ze mandat z centrum warszaw, nie miejsce na takie przekroczneia
@T1oo: Już wczoraj to pisałem. Co innego wczesne czerwone czy przekroczenie prędkości o 5-10km/h a co innego z-----------e 150 km/h przez centrum Warszawy.
@Mintaa: nie masz żadnej możliwości zweryfikowania tego jak ktoś bedzie prowadził samochód który od ciebie pożyczy. Następna sprawa - załóżmy, że masz małżeństwo i mają jeden samochód we współwłasności - żona z--------a, mąż jeździ wolno przepisowo - co wtedy? To jest tak absurdalny pomysł, że szkoda strzepic ryja.
@programista15cm: A co mnie obchodzi co jest u innych? Zresztą pewnie chcesz przytoczyć Niemców, ale nawet u nich tych autostrad bez limitu jest ograniczona ilość, a na świecie nie ma takich prawie w ogóle, nawet tam gdzie drogi są rewelacyjne i jeździ się nowymi samochodami.
@TestoDepot: Zapisuje się wtedy ubezpieczenie na żonę i męża i elo, nie pożyczamy obcemu. @Atreyu: To sobie można wykupić krótkoterminowe ubezpieczenie za parę groszy, są specjalne apki.
nie masz żadnej możliwości zweryfikowania tego jak ktoś bedzie prowadził samochód który od ciebie pożyczy.
@TestoDepot: Ty to na serio? Jak Seba, kuzyn, któremu dwa razy prawko zabrali, jest według ciebie takim samym kandydatem do pożyczenia samochodu jak wuja Andrzej, który jeździ od 20 lat i ostatni mandat zarobił 10 lat temu.... To xD
Z pożyczaniem samochodu jest jak z pożyczaniem pieniędzy. Im szybciej sobie to ludzie uświadomią tym lepiej.
@Atreyu: Nie no 50 to przegięcie, ale podejrzewam że znalazło by się taniej gdyby nie z minuty ba minutę tylko np. zaplanowałbyś sobie dzień wcześniej. Wiem też że można sobie dokupić do niektórych ubezpieczeń third party cover na inne samochody, tata coś takiego kiedyś miał.
@MarianoaItaliano: zazwyczaj jak "trzeba" wsiąść w cudze auto, to jest to sytuacja awaryjna. Zdarzyło mi się to dosłownie kilka razy w życiu, ale zdarzyło
Jeżeli to po mieście to w #uk w ogóle taksówką już taniej podjechać, niż brać ubezpieczenie
@MarianoaItaliano Czyli szeroka aleja ze światłami i bezpiecznymi skrzyżowaniami. Nadal nic nadzwyczajnego. @push3k-pro 224 na autostradzie też wszędzie śmiertelnie niebezpieczne, tylko w Niemczech enklawa bezpieczeństwa ( ͡°͜ʖ͡°)
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3078933195651703&id=1572136079664763
#warszawa #polskiedrogi #nowylad #motoryzacja
źródło: comment_1641141441cezymFjJHqYT6LeBPeVFSE.jpg
Pobierz@push3k-pro: a to duzo czy co? W polsce - kraju rownym jak stol, gdzie autostrady maja minimalne luki?
W niemczech po duzo gorszych drogach mozesz leciec i 350.
Pomijajac ze mandat z centrum warszaw, nie miejsce na takie przekroczneia
@Mintaa: nie masz żadnej możliwości zweryfikowania tego jak ktoś bedzie prowadził samochód który od ciebie pożyczy.
Następna sprawa - załóżmy, że masz małżeństwo i mają jeden samochód we współwłasności - żona z--------a, mąż jeździ wolno przepisowo - co wtedy? To jest tak absurdalny pomysł, że szkoda strzepic ryja.
@MarianoaItaliano: i nie jest to dobre
Parę razy miałem sytuacje że potrzebowałem podjechać cudzym autem, albo chciałem żeby ktoś podjechał moim i jest to problem
Druga sprawa dajesz komuś auto a nie wiesz nawet jak jeździ? Nie dał bym w życiu komuś auta jeśli nie jechał bym z nim chociaż raz jako pasażer.
Równie dobrze może Ci auto r------ć na słupie i przynieść tablecie rejestracyjną bo tyle z niego zostanie.
@TestoDepot: Ty to na serio? Jak Seba, kuzyn, któremu dwa razy prawko zabrali, jest według ciebie takim samym kandydatem do pożyczenia samochodu jak wuja Andrzej, który jeździ od 20 lat i ostatni mandat zarobił 10 lat temu.... To xD
Z pożyczaniem samochodu jest jak z pożyczaniem pieniędzy. Im szybciej sobie to ludzie uświadomią tym lepiej.
Ale płacić np. 50 funtów za dzień by przejechać cudzym autem kawałek to trochę "xD"
Bym rozumiał jakby to kosztowało z 5 funtów, ale płacenie za dzień/dwa stawki jak normalnie za pół miesiąca jest kompletnie nieopłacalne
A w #uk ? Jak w lesie. Mimo że bardzo podoba mi się większość przepisów/różnic tutaj względem Polski, to to nie
@MarianoaItaliano: na szczęście dalej spokojnie do ominięcia ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜
Jeżeli to po mieście to w #uk w ogóle taksówką już taniej podjechać, niż brać ubezpieczenie
@push3k-pro 224 na autostradzie też wszędzie śmiertelnie niebezpieczne, tylko w Niemczech enklawa bezpieczeństwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)