Wpis z mikrobloga

Tkwicie w toksycznym związku który niszczy wam życie, jeden z współmałżonków używa agresji fizycznej, psychicznej, albo skoczył w bok i was zdradził. Normalną koleją rzeczy do tej pory był wniosek o rozwód i ułożenia sobie życia na nowo? Tak było, teraz to się zmieni ()

#neuropa #prawo #bekazprawakow #bekazkatoli #polska #zwiazki #rodzina #4konserwy
saakaszi - Tkwicie w toksycznym związku który niszczy wam życie, jeden z współmałżonk...

źródło: comment_1640792103589yaSoJgn87XAV3ZhqjhB.jpg

Pobierz
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@saakaszi: jestem dzieckiem z rodziny w której rodzice się rozwiedli i dziękuję im za to, bo życie z nimi przed rozwodem to była męczarnia.
  • Odpowiedz
@roymoss: potwierdzam, mój ex był z rodziny gdzie rodzice nie mogli się znieść, a mimo to zostali razem "dla dobra rodziny".
Rodzice śpiący w oddzielnych pokojach, prawie ze sobą nie rozmawiający, nie raz musiałam udawać że to ja zostawiłam u nich ten drogi podkład (totalnie niepasujący do mojej skóry) żeby jego matce nie było smutno przez coś co i tak dobrze wiedziała. Takie coś jest w stanie zryć beret o
  • Odpowiedz
@saakaszi: bardzo dobrze! W końcu ślubuje się "aż śmierć nas nie rozłączy" a nie "aż znajdę dobie lepszy model" ( ͡° ͜ʖ ͡°) czas skończyć z obłudą hehe

Zawierając małżeństwo cywilne tak się ślubuje?
  • Odpowiedz
@saakaszi: ziobro zaskoczenia, katole tak maja. Kuzynka miała męża, co lubił robić skoki w bok. Ta się dowiedziała i z miejsca wniosła o rozwód. Reakcja jej rodziców katoli? Nie możesz tego zrobić, masz wybaczyć, zapomnieć, nic się nie stało!
  • Odpowiedz
Kobiety są głównymi inicjatorkami rozwodów, a zatem często mogą być motywowane chęcią zmiany gałęzi, namówione przez koleżankę czy przez treści z internetu.

@eschatoestetyzm: mogą być też motywowane c------m mężem, ale nawet jeśli chciałyby sobie po prostu "zmienić gałąź", to mają do tego święte prawo.
  • Odpowiedz
  • 0
@Czesterek

kobiety inicjują różowy bo to one są głowie ofiarami przemocy.

Co za bzdura.
Mężczyźni są tak samo często ofiarami przemocy, jak kobiety, tylko p-----c wobec mężczyzn jest społecznie akceptowalna, nie było żadnego "powszechnego" programu przeciwko przemocy wobec mężczyzn. Mężczyzna który zgłasza p-----c wobec niego jest "olewany".
  • Odpowiedz