Piewszy raz od lat ( nastu?) ubrałam w tym roku choinkę, nawet przygotowałam Wigilie ( no dwunastu potraw nie było )i zjedliśmy po pracy w dwójkę tylko z moim ojcem. Też w tym roku wyjątkowo, bo po zerwaniu relacji z siostrą i bratem pierwszy raz tak wyglądały świeta. Do tego jestem w niedawno wynajetym mieszkaniu. Wszystko płynie... Dzisiaj po kilkunastu latach byłam na pasterce ( w ogóle w kościele po kilku latach?). Dużo samotnych ludzi ( przynajmniej na mszy) w ławkach . Wysłuchałam krótkiego koncertu kolęd i wróciłam ciemnymi uliczkami do chaty, gdzie przywitały mnie moje trzy koty. Jestem tak zdruzgotana, że obawiam się, że tylko Bóg może mi pomóc, o ile istnieje... Najlepszego dla wszystkich. #swieta #depresja
@Ana77: trzymaj się, niech te Święta i Nowy Rok przyniosą Ci dużo dobrego, najlepsze życzenia zdrowia szczęścia i odnalezienia sensu, dużo wyzwań, wewnętrznej walki i samych zwyciestw
@Ana77: przeczytaj to jeszcze raz, mialas piekna wigilie. nikt cie nie denerwowal, byl tata, pozniej kosciol i koty. mogloby byc lepiej, ale trzeba doceniac to co sie ma
@Ana77 czasem tak trzeba. Nie ma nic gorszego niż toksyczna rodzina. Widocznie nie miałaś innego wyjścia.
Czasem nie warto dbać o ludzi, którzy czynią nam krzywdę. Święta to niestety straszny dla czas ludzi samotnych i osamotnionych, mam nadzieję, że uda ci się jakoś w tym wszystkim odnaleźć
Dzisiaj po kilkunastu latach byłam na pasterce ( w ogóle w kościele po kilku latach?). Dużo samotnych ludzi ( przynajmniej na mszy) w ławkach . Wysłuchałam krótkiego koncertu kolęd i wróciłam ciemnymi uliczkami do chaty, gdzie przywitały mnie moje trzy koty.
Jestem tak zdruzgotana, że obawiam się, że tylko Bóg może mi pomóc, o ile istnieje...
Najlepszego dla wszystkich.
#swieta
#depresja
źródło: comment_1640393480g0g7Tx8CS3l0bv7E8Q56LF.jpg
Pobierz@Ana77: bog nie pomoze bo go nie ma, ale wiara w cos wzmacnia psychicznie ludzi
I to wiara w cokolwiek, choćby w innych ludzi.
mogloby byc lepiej, ale trzeba doceniac to co sie ma
Czasem nie warto dbać o ludzi, którzy czynią nam krzywdę. Święta to niestety straszny dla czas ludzi samotnych i osamotnionych, mam nadzieję, że uda ci się jakoś w tym wszystkim odnaleźć
@brakloginuf: raczej osłabia, bo uzależnia od nadzieji
Nie warto wierzyć