Bardzo zgrabnie podsumowane, w punktach, dowody na zbliżającą się wojnę i powody, dla których Putin może ją rozpocząć. W tym samym duchu wypowiadał się dziś Konrad Muzyka.
Długo wierzyłem, że to wszystko blef, ale to eskalowanie żądań, agresywny język, Putin mówiący dziś, że Zachód stawia ich pod ścianą, jakieś fabrykowane raporty o NATOwskiej broni chemicznej na granicy Donbasu... W tym momencie bardzo bym się zdziwił, gdyby nic z tego nie wynikło. Wojna w powietrzu. Być może na dniach.
@vaknell2: Trudne do uwierzenia, oni mogą blefować i tworzyć atmosferę strachu przygotowują wszystko jakby ta inwazja miałą nastąpić. Z Czeczenią mieli problem. Ukraina zrobiła ogromne postępu w ostatnie 6-7 lat, mocno mogą tam ugrzęznąć, a to wiedzą na pewno.
@Czimchik: Zauważ, że dla Rosji najlepszy moment do ataku nie jest po nowym roku, tylko w wigilię. Między świętami a nowym rokiem masa ważnych ludzi w świecie zachodnim ma wolne. Zaplanowali urlopy, wyjazdy, spotkania rodzinne. Nawet u mnie w firmie budowlanej mamy w tym czasie tradycyjny tydzień wolnego. Nie ma lepszego momentu do ataku, niż w nadchodzące święta.
@LaurenceFass: To ostatni moment i okazja dla Rosjan aby to zrobić. Za rok być może zachód nie będzie tak podatny na szantaż energetyczny a armia ukraińska się wzmocni. To według mnie świadczy o tym, że nie żartują.
Czekam z utęsknieniem na filmy z telegrama czy sadola jak abramsy i leopardy #!$%@?ą na pełnej na russkie pozycje, a ci spieprzają.... sorry, robią taktyczny zorganizowany odwrót zostawiając za sobą brązową, śmierdzącą smugę dymu #wojna #rosja #ukraina
Bardzo zgrabnie podsumowane, w punktach, dowody na zbliżającą się wojnę i powody, dla których Putin może ją rozpocząć. W tym samym duchu wypowiadał się dziś Konrad Muzyka.
Długo wierzyłem, że to wszystko blef, ale to eskalowanie żądań, agresywny język, Putin mówiący dziś, że Zachód stawia ich pod ścianą, jakieś fabrykowane raporty o NATOwskiej broni chemicznej na granicy Donbasu... W tym momencie bardzo bym się zdziwił, gdyby nic z tego nie wynikło. Wojna w powietrzu. Być może na dniach.
#wojna #rosja #ukraina
Trudne do uwierzenia, oni mogą blefować i tworzyć atmosferę strachu przygotowują wszystko jakby ta inwazja miałą nastąpić.
Z Czeczenią mieli problem. Ukraina zrobiła ogromne postępu w ostatnie 6-7 lat, mocno mogą tam ugrzęznąć, a to wiedzą na pewno.
@Czimchik: Zauważ, że dla Rosji najlepszy moment do ataku nie jest po nowym roku, tylko w wigilię. Między świętami a nowym rokiem masa ważnych ludzi w świecie zachodnim ma wolne. Zaplanowali urlopy, wyjazdy, spotkania rodzinne. Nawet u mnie w firmie budowlanej mamy w tym czasie tradycyjny tydzień wolnego. Nie ma lepszego momentu do ataku, niż w nadchodzące święta.
To ostatni moment i okazja dla Rosjan aby to zrobić. Za rok być może zachód nie będzie tak podatny na szantaż energetyczny a armia ukraińska się wzmocni. To według mnie świadczy o tym, że nie żartują.