Wpis z mikrobloga

Cześć, pytanie do Mirków/Mirabelek z #analizadanych #powerbi . Od pewnego czasu uczę się DAX i Power Bi. Liznąłem już też trochę SQL. Kilka dni temu uzyskałem certyfikat Microsoft Data Analyst Associate tzw. DA-100. Szukam praktyk gdzie mogłybym zdobyć trochę doświadczenia w kierunku analizy danych i tworzenia raportów. Czy jest tu ktoś kto może polecić coś na start lub ewentualnie wskazać jaką ścieżką podążać aby się dalej rozwijać i znaleźć pracę:) ( Miasto Warszawa)
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Copperhead: Tak, robiłem przed, teraz są na rok tylko?

15 dolarów to chodziło mi o koszt egzaminu. Ja miałem za free z pracy, ale wiem że była promka na egzamin za 15 usd w związku z covidem.

A Tobie chodziło o koszt kursów.
  • Odpowiedz
kolega papapapuga się pomylił

@Copperhead: No wlasnie myslalem odwrotnie. W UK koszt egzaminu to £113 a kursu to £9.99, nie bylo nigdy obnizki cenowej z uwagi na covid za egzamin, tylko na kurs, ktory to i tak ma oferty kilka razy do roku na Udemy.
  • Odpowiedz
@LucaJune: Juz mam, w UK tez to jest dostepne, nie zauwazylbym, gdybys nie zaznaczyl na obrazku powyzej, dziekuje. Zapytam takze @Copperhead - ten egzamin rzeczywiscie trwa 180 minut? Czy po przejsciu ww kursu na Udemy mam sie spodziewac jakichs niespodzianek, czy wystarczy aby zdac?
  • Odpowiedz
@papapapuga: zapomniałem o tym dzisiaj, dobrze że znalazłeś sam :) Trwa 180 minut.
Ja polecam jeszcze oficjalny Learning Path Microsoftu. Jak to przerobisz to na pewno nic Cie nie zaskoczy. I Daxa nie ma tak dużo w razie czego
  • Odpowiedz