Wpis z mikrobloga

@Maneharno: Opowiadania Sapka zwłaszcza z tomu Miecz Przeznaczenia są rewelacyjne. Moim zdaniem to najlepsze rzeczy obok Czasu Pogardy jakie napisał Sapkowski. Moim zdaniem ale nie tylko moim Sapkowski to mistrz opowiadań. Z powieściami miał od początku problem przez to że nie umiał prowadzić właściwie narracji. W trylogii husyckiej też to było widoczne. Takie jest moje zdanie o prozie Sapkowskiego. Mimo to pojedyncze rozdziały, sceny z tomów 3-5 sagi też potrafią
  • Odpowiedz
czy ludzie maja uwagi do o kear morhen ?

@Mocaw: No mają. Kolega wyżej napisał "Kto by tam się przejmował żeby lepiej pokazać trening Ciri, jej relacje z wiedźminami i relacje między wiedźminami. Jakieś ciekawe dialogi" no i dostał 96 plusów.
Reszty twojego nieskładnego wywodu nie ma sensu komentować, mylisz gatunki fantasy itp, Generalnie nie masz pojecia o czym piszesz, bo się nie znasz na fantasy.
Witcher to nie GoT.
  • Odpowiedz
@Thorkill: hahaha. Naprawdę ? To twoja odpowiedź. Ok. Mistrzu. Nie wiedziałem że mam do czynienia z koneserem.

Np. jak się buduje od podstaw duży bogaty set (Kaer Morhen) to nie po to żeby go wykorzystać do jednego odcinka.

No mają. Kolega wyżej napisał "Kto by tam się przejmował żeby lepiej pokazać trening Ciri, jej relacje z wiedźminami i relacje między wiedźminami. Jakieś ciekawe dialogi"

Typie...Czy mają uwagi do scenografii i chcą
  • Odpowiedz
Czytałeś ty kiedyś trzech muszkieterów ?

@Mocaw: Nie wiem o ci chodzi, ale wygląda jakbyś mi nie wierzył więc tu masz z wiki o podgatunku Sword&Sorcery:

"Sword and sorcery's immediate progenitors are the swashbuckling tales of Alexandre Dumas, père (The Three Musketeers (1844), etc.), Rafael Sabatini (Scaramouche (1921), etc.) and their pulp magazine imitators, such as Talbot Mundy, Harold Lamb, and H. Bedford-Jones, who all influenced Robert E. Howard.[13] These historical "swashbucklers"
  • Odpowiedz
@Thorkill: ()
A nie no to sorry nie wiedziałem ,że serial nie może mieć scen dialogowych i budowania postaci jak w książkach na których jest wzorowany bo jest innego gatunku niż gra o tron i ksiązki na których jest wzorowana.()
  • Odpowiedz
budowania postaci

@Mocaw: Gościu ty jesteś niedorozwinięty? Cały pierwszy sezon poświecili na budowanie trzech najważniejszych postaci tej historii. To wtedy tutejsze płaczki marudziły że nudne i przegadane i że właściwe niepotrzebne bo Cavill powinien non stop machać mieczem. Byłem tutaj też na tym tagu dwa lata temu i to wszystko pamiętam.
  • Odpowiedz
@Thorkill: Co ja mam do jakiś "płaczek" sprzed dwóch lat? Co to ma do rzeczy. Ustaliliśmy, że nie może być dialogów tyle co w książce i scen z dialogami bo gra o tron bo to inny typ fantasy. Płaczki też miały racje wszystko jest ok( )
  • Odpowiedz