Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@Krs90:

Ja to jak najbardziej rozumiem, ale pokazywanie tego w DRUGIM SEZONIE?

No miał to niby być cliffhanger. Dobry, czy zły to nie będę oceniał. Bardziej mnie interesuje jak potoczą wątek planów Emhyra wobec Ciri. W książkach ciągle była mowa że chce ją poślubić i spłodzić dziecko. Bez znajomości jego tożsamości nie było to jakoś bardzo kontrowersyjne. Tożsamość poznajemy niemal w momencie jak z planów rezygnuje. Tu jak będą chcieli
  • Odpowiedz
@NewBlueSky: Moim zdaniem mimo wszystko nie jest słaby, ma po prostu momentami strasznie kretyński scenariusz. Silą się na jakieś nowe pomysły, które po prostu albo są głupie albo się nie sprawdzają, gdy mają mnóstwo materiału źródłowego który mogą wykorzystać.

emhyr to ten co go drzewo teges szmeges? I kim on niby taki był?

@dawid-hopek: Drzewo teges szmeges
  • Odpowiedz
  • 0
Tak obstawiam, tyle że no... dla kogo pracuje Rience pasowałoby po prostu lepiej.

@Krs90 Pasowałoby lepiej ujawnić dla kogo pracuje Rience niż ujawniać ojca?
Serial jest tak złożony, że mocodawca Rienca gra póki co drugie albo i trzecie skrzypce w fabule. Widz wzruszyłby rękami, gdyby go już poznał.
  • Odpowiedz
mocodawca Rienca gra póki co drugie albo i trzecie skrzypce w fabule. Widz wzruszyłby rękami, gdyby go już poznał.

@Halbr: No a Emhyr? Jego w ogóle w fabule praktycznie nie ma, więc wzruszenie rękami jest jeszcze mocniejsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
No a Emhyr? Jego w ogóle w fabule praktycznie nie ma, więc wzruszenie rękami jest jeszcze mocniejsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Krs90 Jest duchem. Ciągle o nim gadają, wiadomo że jest kołem napędowym Nilfgaardu. Tym największym antagonistą właśnie.
  • Odpowiedz
@plussix: > dlaczego utrata mocy jest głupia? W sensie fabularnym jest ok. Zresztą autorzy scenariusza wzięli ten temat z książek, gdzie Ciri traci moc.

Ciri mocy nie traci przez użycie magii ognia - ona swojej mocy magicznej się wyrzekła na pustyni Korath, czyli zrobiła to dobrowolnie po zobaczeniu, jaki wpływ miała na nią moc zaczerpnięta z ognia.
Tak samo nie podoba mi się motyw zakazu co do ognia w serialu,
  • Odpowiedz
@Krs90: A może w serialu Emhyr ma więcej skrywanych sekretów i ten książkowy w cale nie jest największym? Może jest transpłciowym prawnukiem służki Myszowora?
  • Odpowiedz
serio myślisz że cavil daje o to $@banie?

@Azura: Po wywiadach z nim, myślę że tak. Gość jest fanem książek i gier, to dlaczego miałoby mu nie zależeć na jak najlepszym przeniesieniu tego na ekran?
  • Odpowiedz