Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

czemu znow pada argument o książce? Płyta się zaciela ?

@Kawaleriapl: To jaki argument ma padać skoro Wiedźmin jest na podstawie książki?
Nie rzucam się tutaj o kolor skóry jakiejś postaci czy zamienionym dialogu, ale jednej z najbardziej istotnych kwestii biorąc pod uwagę całą sagę więc olanie go też będzie słabe.
  • Odpowiedz
@Krs90 serial jest adaptacja, kanon jest tylko tłem, które twórcy dowolnie mogą zmieniać. To samo zrobili redzi. Odwoływali się ale nie szli 1:1 historia książek. Radze traktować to jako coś nowego a nie doszukiwać się co się nie zgadza względem starego
  • Odpowiedz
To samo zrobili redzi. Odwoływali się ale nie szli 1:1 historia książek.

@Kawaleriapl: Wiesz o tym że gry od cdpr nie opowiadały historii z książek tylko były niejako ich nieoficjalną kontynuacją?
  • Odpowiedz
@Goblin01 Uwaga, plot twist. Najpierw grałem w Wiedźmina 2, potem w Wiedźmina 3, w międzyczasie zacząłem czytać książki. Wiesz w jaki sposób się dowiedziałem, że Emhyr to ojciec Ciri?xD jak byłem w połowie gry i grałem w Gwinta a tam była karta dowódcy Emhyra z podpisem "Jeż z Erlenwaldu". I tak oto, ani nie grając w grę do końca/ani z dialogów początkowych, ani z sagi książek. Po prostu zdążyłem przeczytać tom
  • Odpowiedz
  • 2
@szczepan-szczypawa no tak, to skoro ludzie czytali ksiazke lub grali w grę to spoko. W następnym kryminalr od razu powiedzmy, żeby w pierwszej scenie pokazali kto jest mordercą, bo przecież ludzie czytali książkę :)
Zwlaszcza, że wielu fanów książki jest niezadowolonych, a zazwyczaj serial chwalili ludzie (mowie o 1 sezonie) co nie czytali jej wcale.
  • Odpowiedz
@Krs90: Ale majster, JAK mieli utrzymać tajemnice kiedy widzieliśmy i słyszeliśmy już Dunego? Kręcić go tylko od tyłu? Usunąć wszystkie jego sceny a zamiast tego dawać samych posłańców i listy? Nie da się tego zrobić tak jak w książce bo nie widzimy go, dopiero Geralt to zauważa bo go znał. W serialu fizycznie widzimy. To akurat jest jedna z niewielu rzeczy które zrobili świetnie to jest bardzo dobra rzecz na
  • Odpowiedz
Szkoda Cavilla, pewnie go krew zalewa jak czyta w scenariuszu te wszystkie 'nowe pomysły' jak opętanie przez babe jage.

@Krs90:
W ostatnim odcinku ostatniego sezonu okaże się z baba jaga to tak naprawdę John Wick i cyk, mamy cross-over i Keanu przejmuje pałeczkę.
  • Odpowiedz
To akurat jest jedna z niewielu rzeczy które zrobili świetnie to jest bardzo dobra rzecz na zakończenie sezonu.

@TeselACC: Tak, ale nie na zakończenie drugiego sezonu, to powinni dać za nie wiem 2-3 sezony? Na tym etapie powieści, wprowadzenie bezpośrednio Emhyra jest absolutnie zbędne skoro jest taka ilość innych ciekawych wątków. Obecnie absolutnie wystarczyliby posłańcy czy listy. Skończy się to tak że znowu nawalą różnych wątków i będą jechać absolutną
  • Odpowiedz
@brass: A czy myślisz że chciałbym dyskutować z kimś kto jedyne co ma do powiedzenia to d-------e się do jednego słowa? Z takim poziomem to wracaj na elektrodę czy inne forum dla frustratów.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Krs90: a ja myślę że to celowy zabieg, czym mają zachęcić fana znającego uniwersum do obejrzenia serialu w dużej mierze spłyconego i wypaczonego względem książki? Ujawniają zakończenie sagi i cyk, mamy finał serialu na wyłączność

• Odpowiedz
@200Amra:
I obraziłeś się. Ale po użytym słownictwie też widzę, że nie ma sensu dyskutować. Pisz jak patol analfabeta, bądź traktowany jak patol analfabeta.
  • Odpowiedz