Aktywne Wpisy
PIAN--A_A--KTYWNA +268
W szczytowym momencie, około listopada 2008 roku, roczna inflacja w Zimbabwe wynosiła 89 700 000 000 000 000 000 000% (89,7 tryliarda procent), a ceny średnio podwajały się co 1,3 dnia. Była to druga pod względem wielkości inflacja w historii.
#gruparatowaniapoziomu #inflacja
#gruparatowaniapoziomu #inflacja
mirko_anonim +4
#biedanonim
Nie wiem co mam myśleć o swojej sytuacji w której niejako się znalazłem od pewnego czasu.
Mam 32 lata, zarabiam około 20k miesięcznie. Dlaczego mówię o zarobkach a nie powinienem? Bo uważam, że one też mają na mnie pewien wpływ. Odkąd tyle zarabiam - zmieniło się w moim życiu dużo. Między innymi:
- co weekendy zacząłem jeździć po Polsce (to akurat duży plus tego stanu, poczułem bycie niezależnym finansowo)
- zacząłem
Nie wiem co mam myśleć o swojej sytuacji w której niejako się znalazłem od pewnego czasu.
Mam 32 lata, zarabiam około 20k miesięcznie. Dlaczego mówię o zarobkach a nie powinienem? Bo uważam, że one też mają na mnie pewien wpływ. Odkąd tyle zarabiam - zmieniło się w moim życiu dużo. Między innymi:
- co weekendy zacząłem jeździć po Polsce (to akurat duży plus tego stanu, poczułem bycie niezależnym finansowo)
- zacząłem
Denerwuje mnie mój januszex. Pracuje w firmie handlowej. Ostatnio moja praca wyglada tak, że mam sobie sam znaleźć towar na rynku, później znaleźć na niego kupca. Czasami jeszcze samemu trzeba zawieźć. Z zysków dostaje ułamek procenta, łącznie z podstawa wychodzi mi Ok 5-6 tys na rękę, o podwyżce nie ma mowy. Zastanawiam się nad założeniem swojej firmy działającej dokładnie w tym samym zakresie. Obecnie zarabiam dla Janusza Ok 50 tys zysku miesięcznie. Wolałbym pracować na swoje konto, ale cholernie się boje, że nie wypali i popadnę w długi.
Tak myśle, że większość moich obecnych klientów zamówiła by ode mnie, gdyż żyjemy bardzo dobrze ze sobą i mamy dobre relacje. Myślenie o tym nie daje mi spać…
#pracbaza #januszex #biznes #dzialalnoscgospodarcza
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61bd8c38ddfc93000ae079bb
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
@AnonimoweMirkoWyznania: ale przecież wyrabiasz 50k zysku to gdzie ryzyko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jedna sprawa
Nie każdy, kto pracuje w januszeksie jako handlowiec i kręci utarg udźwignie własną firmę. Serio. Zwłaszcza psychicznie i ci którzy się boją mają albo długi albo chleją.
W tym kraju masz 50 instytucji, które mogą cię skontrolować nie mówiąc już o innych problemach.
Jak masz odłożone środki by w razie wtopy moc przeżyć rok bez pracy
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: LeVentLeCri
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: LeVentLeCri
Świat nie ma litości dla nas, dlaczego my mamy mieć litość dla świata?
Komentarz usunięty przez moderatora
Pracodawca ma z Ciebie zysk?
Jak? Jak? Jak?
#!$%@?, czasami jak takich debilów się czyta.
Załóż firmę, ogarnij wszystko i sam zatrudnij kogoś, kto będzie zarabiał ci 50000 i dasz mu 4+5.