Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Denerwuje mnie mój januszex. Pracuje w firmie handlowej. Ostatnio moja praca wyglada tak, że mam sobie sam znaleźć towar na rynku, później znaleźć na niego kupca. Czasami jeszcze samemu trzeba zawieźć. Z zysków dostaje ułamek procenta, łącznie z podstawa wychodzi mi Ok 5-6 tys na rękę, o podwyżce nie ma mowy. Zastanawiam się nad założeniem swojej firmy działającej dokładnie w tym samym zakresie. Obecnie zarabiam dla Janusza Ok 50 tys zysku miesięcznie. Wolałbym pracować na swoje konto, ale cholernie się boje, że nie wypali i popadnę w długi.
Tak myśle, że większość moich obecnych klientów zamówiła by ode mnie, gdyż żyjemy bardzo dobrze ze sobą i mamy dobre relacje. Myślenie o tym nie daje mi spać…
#pracbaza #januszex #biznes #dzialalnoscgospodarcza

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61bd8c38ddfc93000ae079bb
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
  • 28
@AnonimoweMirkoWyznania: pracowałem kiedyś w takim januszeksie. Też nie było mowy o podwyżce, ani nawet o wynajęciu dodatkowego pomieszczenia za kilkaset złotych miesięcznie, żeby odciąć się od pracowników, którzy darli na siebie mordy ("pranie" brudnych, prywatnych spraw). Szef straszna sknera. Zysk na podobnym poziomie jak w Twojej firmie. Kiedyś mi powiedział, że jak chcę zarabiać więcej to musiałbym wyjechać i być super zajebisty. On coś niby o tym wiedział bo miał znajomego,
via Wykop Mobilny (Android)
  • 22
Ziomek. Pracuję w reklamie i handlu i takich jak ty spotykam kilku w miesiącu.

Jedna sprawa

Nie każdy, kto pracuje w januszeksie jako handlowiec i kręci utarg udźwignie własną firmę. Serio. Zwłaszcza psychicznie i ci którzy się boją mają albo długi albo chleją.

W tym kraju masz 50 instytucji, które mogą cię skontrolować nie mówiąc już o innych problemach.

Jak masz odłożone środki by w razie wtopy moc przeżyć rok bez pracy
@Boomkin: masz 100% racji, dodam do tego że po założeniu firmy musisz przebranżowić się na managera, nie masz czasu na to na czym się znasz bo do głowy przychodzą nowe pomysły co zrobić aby uzyskać efekt skali. Po krótkim czasie budzisz się z kilkoma pracownikami na głowie i myślami jak ich uszczęśliwić żeby cię nie wydymali. Dalej dochodzisz do wniosku że to ty masz dym....ć a nie być dym...ym i stajesz
OP: @Morduchna: przedsiębiorstwa produkcyjne wolą zlecić jednej firmie dostarczanie różnych materiałów i komponentów, niżeli samemu kontaktować się z 10cioma producentami, tracić czas na poszukiwanie najlepszych cen itp. Od tego jestem ja. Pozyskany klient zgłasza się po wszystko do mnie, ja wyszukuje najlepszego i najtańszego towaru na rynku, narzucam drobna marze i dostarczam

Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: LeVentLeCri
@AnonimoweMirkoWyznania: dobrze @Boomkin pisze. Nie kazdy dobry, a nawet bardzo dobry pracownik nadaje sie na szefa. Napisze na swoim przykladzie, bo 3 lata temu odszedlem z januszeksu gdzie juz sie nie rozwijalem. Teraz mam firme 6 osobowa. Mala, bo mala ale na ten moment mam zapas w ludziach. Ofc w poprzedniej firmie jestem wrog nr 1 ale on mi rodziny nie wykarmi na poziomie jakim bym chcial, nie wzialem tez ze
ksyl: Zanim posłuchasz wypokowych ekspertów biznesmenów: https://tajemnica-przedsiebiorstwa.pl/nieuczciwy-pracownik-podkradanie-klientow-przejmowanie-klientow/ i inne artykuły z tej strony. Jeśli zaczniesz grać nieuczciwie wobec firmy, z którą obecnie jesteś związany to poza rolą pracownika i szefa dojdzie ci jeszcze bujanie po sądach i koszty. Jak już chcesz coś robić, to rób to uczciwie i najlepiej zacznij od rozmowy z obecną firmą. Skąd szef w twojej firmie ma wiedzieć, że masz apetyt na więcej odpowiedzialności i zysku? A