Wpis z mikrobloga

Miesiąc temu dodałem wpis o tym jak fatalnie wyglądają 3 letnie zimowe opony Nokian WR D4 (produkcji rosyjskiej). Jako, że mają 5 lat gwarancji to złożyłem w sklepie reklamację i po kilku tygodniach otrzymałem odpowiedź. Komplet kosztował mnie 1804,60 zł(22.11.2018), a w ramach zwrotu środków otrzymałem 1044 zł. Także jeśli ktoś jeszcze z Was ma taki problem to polecam poświęcić chwilę i je zwrócić w ramach gwarancji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nokian #opony #motoryzacja
klawiszs - Miesiąc temu dodałem wpis o tym jak fatalnie wyglądają 3 letnie zimowe opo...

źródło: comment_1639736881sug4VW7gqqAMbkOEpFWrjN.jpg

Pobierz
  • 80
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@klawiszs: a ja mam je 3 rok, nie rosyjskie i wyglądają jak nowe. :)

Ciche i idą w śniegu jak przeciąg. W zeszłym roku w Bukowinie podjazd pod stok, bez zakładania łańcuchów, wgryzały się w śnieg, przyczepność świetna. Każdemu polecam, pewnie wina fabryki/pochodzenia
  • Odpowiedz
Nokian WR D4

@klawiszs: Kilka lat temu kupiłem nowe WR D3 (też ruskie). Po dwóch latach wyglądały znacznie gorzej od Twoich. Popękały i się łuszczyły. Odpuściłem reklamowanie po tym jak poczytałem relacje innych użytkowników. Nokian nie uznawał reklamacji tłumacząc złym użytkowaniem czy złą zbieżnością kół. Takich relacji było bardzo dużo i co dziwne ani jednej z pozytywnym zakończeniem.
Możliwe że Nokian zmienił politykę bo sprzedaż i spadła albo coś w
  • Odpowiedz
@klawiszs: dlaczego uznali tylko w 60%? Ze wzgledu na to ze minely 3 lata? Co potem, oddam na reklamację TV ostatniego dnia rocznej gwarancji to mi oddadzą niecały 1% wartości TV? :D

@taguje: bo opona to element eksploatacyjny ulegający naturalnie zużyciu. Op powinien mieć dobrą oponę z 60% bieżnika
  • Odpowiedz
@klawiszs zobaczę jak wyglądają u ojca bo rok temu mu zamawiałem komplet tych opon. Nie wiem jakie Ty masz wrażenia z jazdy ale ja stwierdzam, że na śniegu trzymają świetnie. Na prostej drodze w trasie 80km/h nie robiło na nich wrażenia.
  • Odpowiedz
@klawiszs: mam ten sam model drugi sezon - nie patrzyłem jakiej produkcji XD mam nadzieje ze nie bede do kasascji za rok XD nie oszczędzam ich jak maja same sie zagruzowac xd latam rwd na nich
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@klawiszs: kurde, też miałem Nokiany i to samo się stało. Dałbym sobie głowę uciąć, że jeszcze z 2 zimy ujada ale diagnosta mi pokazał dokładnie to samo co u Ciebie. Tylko nawet nie pomyślałem, że to można reklamować.
  • Odpowiedz