Wpis z mikrobloga

Miesiąc temu dodałem wpis o tym jak fatalnie wyglądają 3 letnie zimowe opony Nokian WR D4 (produkcji rosyjskiej). Jako, że mają 5 lat gwarancji to złożyłem w sklepie reklamację i po kilku tygodniach otrzymałem odpowiedź. Komplet kosztował mnie 1804,60 zł(22.11.2018), a w ramach zwrotu środków otrzymałem 1044 zł. Także jeśli ktoś jeszcze z Was ma taki problem to polecam poświęcić chwilę i je zwrócić w ramach gwarancji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nokian #opony #motoryzacja
klawiszs - Miesiąc temu dodałem wpis o tym jak fatalnie wyglądają 3 letnie zimowe opo...

źródło: comment_1639736881sug4VW7gqqAMbkOEpFWrjN.jpg

Pobierz
  • 80
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a złożyłeś reklamację ? od kilku lat nie ma problemu z uznaniem na to reklamacji w Nokianie.

@Mrocb: Nie reklamowałem bo widziałem różne wpisy, że to nic nie daje. Na sądy nie miałem ochoty.
Piszesz że "od kilku lat nie ma problemu", czyli przyznajesz że problem był?
Od kiedy uznają reklamacje?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@klawiszs: w 2019 kupilem weatherproofy, odsylales im te opony czy tylko obfotografowales? I wiesz moze jak sprawdzic ile maja gwarancji? Na fakturze tego nie widze
  • Odpowiedz
@klawiszs: Moje 5-letnie letnie yokohamy też tak wyglądały oczywiście jeździełem na nich cały rok bez przerw. Teraz właśnie kupiłem nokiany wielosezon 312 sztuka i typ w sklepie mówił że 3 lata jest gwarancji.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@klawiszs: Nie wiem co ty z nimi robiłeś, ale moje Nokiany (ten sam model) są w zaskakująco dobrym stanie a przejechałem na nich jakieś 38000 km. W tym w ostatnim sezonie zbytnio ich nie szanowałem, bo wymiana na letnie była dopiero w czerwcu...
  • Odpowiedz
@klawiszs: wygladaja jak 20 letnie opony, masakra BTW, wystarczyło wysłać same zdjęcie? Bo tak to można kupić i podesłać im takie foto po dwóch latach i tysiak w kieszeni XD
  • Odpowiedz
@naprawtagi: ja zawsze polecam to co jest na miejscu :D A nie mam w tym momencie nic ze wzmocnionych () Nokiana bym polecił, albo Uniroyala. Spoko ceny w tym sezonie były na te dwie marki.
Akurat ten powód do reklamacji nie jest uciążliwy, uznają nawet na zdjęcia, więc nie trzeba demontować. Jeździsz 2-3 lata. Reklamujesz, dostajesz zwrot, kupujesz nowszy model. Mam klienta, który dwa komplety letnich
  • Odpowiedz
@klawiszs: pierwsze słysze żeby nokiany zimowe były produkowane w Rosji. Z tego co wiem Nokiany letnie są produkowane w Rosji, a zimowe w Finlandii. Osobiście posiadam takowe dwa komplety takiej wlasnie produkcji już czwarty rok i w ogóle nie mam takich problemów i aż jestem zdziwiony - być może trafiłeś akurat na jakąś trefną partie, a nie samą fabrykę.

I potwierdzam, to naprawde zajebiste opony, ale w takim razie tez
  • Odpowiedz