Wpis z mikrobloga

Dzień dobry :)

Otóż sprawa wyglada tak że jest pewien serwer Discord który oferuje konta allegro z waszymi podpiętymi kartami może ktoś tutaj pewnie już padł ofiara tego incydentu. Ale allegro szczerze ma wywalone na to co się dzieje z waszymi kontami. Napisałem na czat allegro, ze coś takiego się dzieje a oni napisali ze proszę to zgłosić na policję. To ja jeszcze mam chodzić z tym na policję a oni nic nie chcą oczywiście robić.

Uważajcie nawet na allegro nie jest bezpiecznie :)

Tutaj również odpowiedz od allegro w tej sprawie.

Dzień dobry,

bardzo dziękuję za kontakt w sprawie serwera na discordzie.

Jeśli zdecydowałby się Pan zgłosić sprawę na policję, udostępnymi oddziałom ścigania wszystkich niezbędnych informacji. 

W razie dodatkowych pytań proszę śmiało pisać, chętnie pomogę.

Pozdrawiam
// Joanna Dorobisz
Zespół Allegro

#allegro #oszustwo #sprawa
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Millionth_Visitor: Skoro maja wycieki to jakaś dziura musi być w allegro więc raczej taki wielki serwis powinien wiedzieć co się dzieje. Druga sprawa podałem im loginy kont allegro z tego serwera to kazali mi na policję iść zamiast wysłać do nich email żeby zmienili hasła.
  • Odpowiedz
@michalsons: Źródłem wycieku nie musi być serwis do którego dane ktoś sprzedaje (i w tym wypadku zapewne nie jest). Ktoś mógł zhakować np. jakieś gówniane forum, wyciągnął maile i hasła, sprawdził którymi można zalogować się do allegro i teraz je sprzedaje.
  • Odpowiedz