Wpis z mikrobloga

@nieprawdziwymirek: "Czerwone mięso zawiera kwas sialowy, organizm reaguje na niego stanem zapalnym – tak wynika z badań opublikowanych w 2015 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”. Regularne spożywanie tego rodzaju mięsa sprawia, że stan zapalny w organizmie utrzymuje się przez cały czas. W mięsie znajduje się również L-karnityna – związek, który wchodząc w interakcję z bakteriami jelitowymi, może powodować zatykanie tętnic. Rezygnacja z mięsa zmniejszy ryzyko chorób serca."
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@marek-pikador: wywiad z kolarzem na emeryturze nie jest żadnym dowodem. Już na samym początku tego wywiadu można złapać się za głowę - śniadanie płatki owsiane z bananem Plus szklanka soku pomarańczowego czyli masa węglowodanów w tym bomba fruktozowa w postaci soku.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@drGreen: cukier jest dobry, to to mięso jest niedobre, zamienić najlepiej przyswajalne dla człowieka białko ze steka na groszek i mówić że pewnie podjadali karkowke gdy już zachowują.
W mięsie znajduje się również L-karnityna – związek, który wchodząc w interakcję z bakteriami jelitowymi, może powodować zatykanie tętnic.


@marek-pikador w tętnicach masz bakterie jelitowe? Czy może w jelitach bakterie przy spotkaniu z mięsem teleportują się do tętnicy, albo budują nową żeby ją zatkać? XD

Tętnice z powodu ciśnienia ciężko zatkać nawet ręką przez co człowiek wykrwawia się w kilkadziesiąt sekund.

Jeśli ten magiczny związek działa jak klapka w jednym wybranym miejscu