Aktywne Wpisy

Sonny86 +238

Jogi4 +49
Dlaczego jak płacę za butelkę wody, to płacę tą zasraną kaucję pieniędzmi, które mógłbym wydać w każdy inny sposób, w każdym innym miejscu. Dlaczego natomiast te pieniądze są "zwrcane" jako bon do konkretnego sklepu, w którym zwram te butelki. Według mnie to i tak jest wymuszenie bo nie mogę wtedy tych pieniędzy wydać jak ja chcę, tylko jestem zmuszony do wydania w konkretny sposób
#kaucja #panstwozdykty
#kaucja #panstwozdykty

Domyślam się, że jakiś topik tam jest wykorzystywany, lutowie, IPA.. Ale co dokładnie i w jakiej kolejności to nie wiem. Co do narzędzi to widuję hot air i kolby, ale koby chyba z jakmiś małymi grotami? Co jeszcze?
@Pan_Slon
@rybeczka - #zdecydowanieelektronika (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@Jarek_P
#elektronika #lutowanie
ja mam Quicko T12 do lutowania
hotair 858
do tego topnik AMTECH z aliexpress
do czyszczenia elektroniki po lutowaniu izopropanol -> kontakt spray
oczywiście odsysacze plecionki itd
polecam pierwszy z brzegu filmik o lutowaniu SMD
@rybeczka: i wystarcza Ci? Nie brakuje "dmuchu"? Pytam, bo mam kompresorową (też model typu WEP) i wkurza mnie ta gruba, sztywna rura, której oczywiście nijak nie idzie ułożyć tak, by nie przeszkadzała na codzień, gdy hotair nie jest używany, a gdy jest używany, to jest za krótka, by była wygodna.
https://imgaz2.staticbg.com/thumb/large/oaupload/banggood/images/B0/B8/aaedc02b-b8ce-4b5d-ac17-066ca9ae376f.jpg.webp
To się nie topi w rękach? Groty do tego faktycznie są dostępne? Co do hotaira to myślałem o combo z kolbą, jakiś model 898D ale chętnie posłucham waszej opinii na temat combo w ogóle i tego konkretnego.
@Jarek_P: o kompresorowych słyszałem, że głośne i że rączka się
@raFFcio: głośne - tak, grzęczą dość upierdliwie. Rozgrzewania rączki ponad normę nie stwierdziłem, szczerze mówiąc, ale i nie pracuję hotairem jakoś bardzo długo, więc może nie mam świadomości. MAM WEP992DA i uważam, że nie był to zły sprzęt, ale dobry też nie. Tani, na początek wystarczy, ale i coraz mocniej mnie wkurza jego grotowa lutownica i cały
@rybeczka: wysłałem Ci też zdjęcie wnętrza. Nie zrozum mnie źle, ja nie krytykuję, ale spodziewałem się czegoś bardziej "mięsistego" w środku
Czasami lepiej nie wydawać opinii po 1 zdjęciu
źródło: comment_1639030801lnT4rBBXWjKTitG9Vp6mRE.jpg
Pobierz