Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Majsonpl89: kiedy ludzie się nauczą że Polska nie ma możliwości współpracy z Niemcami tak samo jak z Rosją. Jesteśmy terenem do podbicia, a nie współpracy tak było jest i będzie.
  • Odpowiedz
@Majsonpl89: @Karp_Molotow: @Kelemele: Problem polega na tym, że Niemcy nigdy nie zmieniły stosunku mentalnego do Polski i Polaków uważając ich za Polnische Schweine, które mają ich OstPreusse. Więc Szwaby będą nadal nas źle traktować. Tylko że z drugiej strony można tak nacisnąć na Niemcy różnymi mechanizmami (ekonomicznymi, łańcuchami dostaw, kooperacją z Francją ) żeby wypracować porozumienie partnerskie w którym obie strony nie przekroczą czerwonej linii. Bo
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@Majsonpl89: my nie mamy nic do gadki tak samo jak Ukraina. Miało być wsparcie dla Polski za Trumpa, ale Niemcy powiedzieli no dobra i tak się skończyły plany trojmorza do którego Niemcy se dołączyli. Nam nikt nie chce sprzedać broni, jesteśmy zinfiltrowani na wszystkie sposoby. Nasza biedna Polska Ziemia jest jak bazar na którym się spotykają różni ludzie i se handlują a na końcu zostają kartony do sprzątania. Jako ciekawostkę
  • Odpowiedz
@Aik32fr45yd Nieprawda, mieszkałem w Niemczech i miałem bardzo miłych sąsiadów. Problem w tym że lwia część Polaków robi bardzo zła opinie swoim zachowaniem i alkoholizmem. Poza tym wolałbym żeby Mazury, gdzie obecnie mieszkam należały do Niemiec, miałbym w końcu normalny, socjaldemokratycznym rząd.
  • Odpowiedz
@Kelemele: To też poniekąd nasza wina bo zmarnowaliśmy swoją pozycję i wszelkie możliwe szanse jak chociażby zablokowanie Zjednoczenia Niemiec czy zwiększenie swoich wpływów na Białorusi i Ukrainie. Teraz obudziliśmy się z ręką w nocniku i świat powiedział nam - sprawdzam. No i wychodzi nasza amatorska polityka międzynarodowa i głupota elit
  • Odpowiedz
Nam nikt nie chce sprzedać broni,

Jakiej broni nikt nam nie chce sprzedać? Chyba jądrowej xD
Dostaliśmy zgode na kupno f35, partiota w najnowszej wersji, nawet były oferty sprzedaży nam okrętów podwodnych z pociskami manewrującymi, ale hajsu nam brakło. Więc nie wiem o czym ty mówisz.
@Kelemele:
  • Odpowiedz