Wpis z mikrobloga

@macan: @MrPickles: @MrPickles: @DarkZizi: 4 brygady to jest męka dla człowieka. Problem, że ludzie się zgadzają na to. Ja zmieniłem 4 brygady na 3 zmiany a potem na 1. Nigdy więcej. Brak życia totalny i wrak człowieka. Gdyby ludzie się nie godzili na to za durne 300-600 zł to by takiej patologii nie było. Wtedy firmy musiałyby płacić za takie anomalie dwa razy więcej.
  • Odpowiedz
@Roflcopter112: pracuję tak od lat w utrzymaniu ruchu, najlepsze nocne zmiany, bo jak się nic nie s-------i, to śpisz sobie do rana w pracy. Jak coś się s-------i to trzeba naprawić, bilans zazwyczaj jest taki, że pół tygodnia prześpi się w nocy xD
A pierwsza zmiana najgorsza, bo przyjeżdża jakieś wyższe kierownictwo i p------i coś o swoich Leanach i 5sach i krzywo patrzą, jak nie z----------z z pustą taczką bez
  • Odpowiedz
@Roflcopter112 2 zmiany (rano i popołudnie) to jedyny system zmianowy który powinien istnieć na świecie. Trzyzmianówka i czterobrygadówka istnieją chyba tylko żeby powoli i w białych rękawiczkach zabijać ludzi
  • Odpowiedz
@Kosmox30: No tak. Ale popołudnie jest od tego żeby spotkać się ze znajomymi, odrobić lekcje z dziećmi i pobawić się, wieczór żeby utulić dzieci do snu i obejrzeć dziennik xD a noc żeby przytulić/bzyknąć żonę/kochankę. Taka praca na zmiany to podporzadkowanie wszystkiego pod prace. A jeśli praca na swoim stanowisku czyli utrzymanie ruchu Co nie odpowiada bo trzeba naprawiać i postępować zgodnie z procedurami to zmień firmę albo prace.
  • Odpowiedz
@WhiteRower przecież wiadomo że są zawody w których ciągłość pracy musi być zachowana, nie zesraj się tam typie i jak chcesz to wypad na nockę do huty na nocną zmianę ja jednak wolę spać w nocy xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
@KedzioRRz: dobra, poniosło mnie xD wstałem lewą nogą, komentarz usunięty.
Wracając do tematu: nie spotkałem się z przypadkiem, żeby montaż pracował na 3 zmiany. Ogólnie z systemem trzyzmianowym spotkałem się, póki co, tylko w zakładach, które wymagają ciągłości produkcji z jakiegoś powodu.
  • Odpowiedz