Wpis z mikrobloga

@wiacus: czytalem, wszystko niby robilem tak samo, kalkulatory itp, no gdzies popelniam błąd. Ze zwyklej mąki za to robie byle jak na szybko i jest petarda, wiec juz więcej nie bede chyba kombinował.
  • Odpowiedz
Czerwona to ta sama mąka, tylko że w op. 1kg. 5 kg opakowania są niebieskie i są przeznaczone do gastronomii


@deafpool: No akurat kolego nie masz racji, czerwona jest inna. Jest caputo pizzeria w 1kg bez problemu dostępna.
  • Odpowiedz
@rasala: nie wiem, nie moduję i raczej nie będę ;) U mnie też jarał spód, gdy góra jeszcze była blada.
Teraz zamiast mąki po podsypania ciasta używam semoliny i nic mu się już nie przypala. Wcześniej mąka się przypalała i zostawiała czarny osad na kamieniu. Semolina nie zostawia śladów. Poza tym przed wrzuceniem pizzy do pieca otwieram go ok 15 sek wcześniej. Te dwa triki pozwalają mi na uzyskanie idealnej
  • Odpowiedz