Aktywne Wpisy

auto_reply +8
Mam już dość tego, że znajomi i rodzina wykorzystują to, że nie umiem odmawiać. Jak nauczyliście się stawiać granice - np. przestać pożyczać pieniądze?

Umeraczyk +35
Dziwne, że przez cały okres edukacji nikt nie zainteresował się u mnie potencjalnym autyzmem l albo ADHD. Ja literalnie w środku lekcji z nudów budowałem z zeszytów forty i kłóciłem się z nauczycielką "Dlaczego mam go złożyć", albo robiłem wyścigi kolorowymi zatyczkami, po torze zrobionym z przyborów z piórnika i zeszytów po blacie ławki xD

Zaimplementuj klasę A, aby poniższy program zamiast zakończyć się NullPointerException wypisał:
hello world
public class Dummy {
public static void main(String[] args) {
A a = null;
a.foo();
}
}
#zagadkiprogramistyczne #zagadka #programowanie
Komentarz usunięty przez autora
@Nullek: Wystarczy :) Wygrałeś! :)
No ale w końcu kto może wiecej wiedzieć o nullach i NullPointerException niż ... @Nullek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@KingFight:
Nie, nie ma czegoś takiego napisanego w treści zagadki.
Ta zagadka ma jedno zdanie i nie potrafisz przeczytać jednego zdania ze zrozumieniem?
@Nullek: Może w przyszłości coś mi się jeszcze przypomni ;)
Chodzi mu o to, że @Adaslaw napisał iż program w obecnej formie zakończy się NullPointerException, a trzeba przerobić tak, żeby wypisał hello world. Tymczasem @KingFight zauważył, że to się nawet nie skompiluje, więc w obecnej formie nie będzie NullPointerException
@programista15cm:
Czego więcej? Zagadek, czy centymetrów?
@Nullek: Takie wygibusy, to ja jeszcze robiłem w erze C++ ;)
Jeśli mam interfejs np A i klasy B C implementujące ten interfejs i chcielibyśmy wpuścić wszystkie klasy implementujące ten interfejs w funkcji to piszemy coś w stylu 'T extends A', pomimo że słówkiem kluczowym na logikę powinno być implements ( ͡° ͜ʖ ͡° )
@voot: Widzę, ze sztuka czytania ze zrozumieniem zanika.
Macie wyraźnie napisane, że trzeba zaimplementować tu klasę A tak
Jednak @KingFight przyczepił się do logiki tego sformułowania.
Nie wiem czy nie potraficie czegoś przeanalizować logicznie czy może nie znacie znaczenia słów które tam zostały użyte. Jest to tylko takie wtrącenie się, które OP zrozumiał i o które nie miał żadnych pretensji.
EDIT: chociaż nie, z tego co czytam miał pretensje :D