Aktywne Wpisy
14latnawykopie +27
Z ostatnich 3 zatrudnionych barmanów/barmanek jeden okazal się złodziejem, jeden alkoholikiem, a jedna n--------a. Czy jestem zdziwiony? Nie. Czy będzie lepiej na rynku pracy? Nie. Ogólnie gastronomia to patologia, praca za najniższą krajową, więc nie ma co za dużo oczekiwać. #pracbaza
assninja +118
Po takich rolkach widać jak oni są naprawdę biedni i jak małe mają marzenia, ot największe marzenie to napchać kasę jakiemuś koncernowi żeby mieć, kilka aut i się "pokazać" XD
na tych wszystkich rolkach przewija się to samo, obrzydliwy konsumpcjonizm i wydawanie pieniędzy na drogie rzeczy jako najwyższy życiowy cel. To naprawdę biedni ludzie
#frajerzyzmlm
na tych wszystkich rolkach przewija się to samo, obrzydliwy konsumpcjonizm i wydawanie pieniędzy na drogie rzeczy jako najwyższy życiowy cel. To naprawdę biedni ludzie
#frajerzyzmlm
#pieczarki #uprawa
@Trust_Me_Im_Engineer: dostajesz wszystko w jednej paczce od sprzedawcy łącznie z torfem do przysypania.Podobno pieczarki trzeba "wykręcać" nie zawsze się da, bo czasami wyrastają z jednego korzenia. Tak wyrastają kilka razy. W instrukcji jest napisane, że nawet ok 5-6razy. Jak będzie czas pokaże.
@krm_: Nie, niczym nie nawiążę, tylko podlewam.
@KolorowyEukaliptus: Możliwe, że przy większej ilości coś czuć, przy jednym pudełku nic nie czuję.
@enzojabol: praca to 5 min na początku jak wszystko wysypałem. Później moja "praca" to zraszanie czyli ok 30 sek. dziennie. Zebrałem już ponad dwa kilo, zostało jeszcze do zebrania ok pół kilo. Czekają mnie jeszcze ok 2-3 zbiory. Łącznie kilka kilogramów pewnie koło
@ropppson: myślisz, że "sklepowe" rosną na słońcu? Pieczarki hoduje się w ciemnych chłodnych pomieszczeniach.
@zbyssto: łącznie będę miał ok 7-8kg z kilku zbiorów.
@piotr-wroclaw: tak, będzie ok 3-4 zbiory
nie wszystko się przelicza na pieniądze, a nuż mu się spodoba i zacznie hodować marihuanę i zacznie na tym zarabiać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
mnie wyrosło kilkanaście pomidorów na balkonie i raz, że to fajne zajęcie, dwa były pyszne,
@prnppp: grzybnia wystarcza na ok 3-4 zbiory. Nie mam pojęcia co do rozmnażania tego.
@wezsepigulke: Wiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) część już uduszona z cebulką i zamrożona. Inna część wylądowała na pikcy, reszta pewnie słoiki.