Wpis z mikrobloga

@rosso_corsa: nie rozumiem pytania.
Komunikacja http odbywa się w trybie request-response.
Co to znaczy że nie chcesz odpowiedzi tylko wysłanie komunikatu? Że chcesz w żądaniu wysłać komunikat i nie interesuje Ciebie odpowiedź?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@tptak: @inny_89: @Lunatik: czytam o tym ale średnio to rozumiem. Przy użyciu fastapi odbieram komunikaty i chciałbym je przekierować dalej przy czym to nie będzie czysty routing bo treść ulegnie zmianie. Odebrałem, teraz chciałbym po prostu wysłać komunikat pod dany adres. Response to chyba jest w odwrotna stronę że odbiorca zwróci mi jakiś status
  • Odpowiedz
@rosso_corsa: Zanim napiszę odpowiedź: nie usuwaj poprzednich pytań. Piszę odpowiedzi tylko dlatego, że inne osoby też mogą na tym skorzystać.
Jeszcze raz powiem: REST działa po HTTP, HTTP działa w trybie request - response (zapytanie - odpowiedź). To co chcesz wysłać idzie w request, odpowiedź idzie w response. Ty coś dostałeś i teraz chcesz to pchnąć dalej. Wsadzasz to w request body (treść zapytania) i wysyłasz, otrzymujesz odpowiedź.
Tu ważna sprawa: komunikacja
  • Odpowiedz
@rosso_corsa: jak chcesz zrobić nowy request gdzieś indziej, to ja zwykle uzywam biblioteki requests do takich rzeczy. FastAPI nie jest do tego, bo to jest biblioteka serwerowa do obsługi zapytań HTTP przychodzących
  • Odpowiedz