Wpis z mikrobloga

• 18
@dodd właśnie na tym polega wyższość nauki że nie ma dogmatów. Zaprezentuj badania i obroń wyniki a możesz zakwestionować każdą prawdę. To się nazywa postęp. Dzięki temu nie siedzisz w jaskini i nie modlisz się do słońca.
  • Odpowiedz
@Bazy1i: @taktoto: tak, w dużej ilości publikacji z przeszłości ktoś twierdził, że coś jest niemożliwe do wykonania i to było zgodne z ówczesnym stanem wiedzy, a potem przychodził ktoś kto to obalał, nic nowego, nauka to nie religia i "bóg" które próbują być niezmienne
  • Odpowiedz
@Antonin: @Xenoth: fajny tok rozumowania, czyli czysto teoretycznie jak za DOSŁOWNIE 2 miesiące zmieni się stan wiedzy i np okaże się, że szczepionki mają znaczący wpływ na np. występowanie zawałów, to przecież nie powinniśmy się tym przejmować, bo 2 miesiące temu jeszcze o tym nie wiedzieliśmy. To się nazywa postęp, nic się nie stało, można się rozejść.
  • Odpowiedz
  • 3
@Bazy1i Gdyby tak się stało to powinniśmy się bardzo przejmować bo to by oznaczało że gdzieś w całym procesie popełniono rażące błędy albo celowo zatajono fakty.
  • Odpowiedz
właśnie na tym polega wyższość nauki że nie ma dogmatów. Zaprezentuj badania i obroń wyniki a możesz zakwestionować każdą prawdę

@Xenoth: dobre dobre. Napisze tak klientowi jak zadzwoni z awantura ze mu urzadzenie mojej produkcji padlo.

Wiszisz panie, ja nie wiedzialem ze nie dziala tak jak bylo podane w specyfikacji, a pan sobie zrobil sam badania i podważyl moją prawde. Dwa miesiace temu jak budowałem prototyp to jeszcze nie wiedziałem,
  • Odpowiedz
@Xenoth: inżynieria, rozwoj produktu.

Roznica jest taka, że jakbys rok temu kupil tesle, a dzis bys mial 60% pojemnisci baterii to bys sral żarem na prawo i lewo i ciagal dealera po sądach, a nie mowił że no tak dziala nauka, że to nowatorski projekt i że na etapie projektowania jeszcze nie było pełnej wiedzy jak projekt wyjdzie w praktyce, że w nauce nie ma dogmatow jak np. deklarowana żywotnosc
  • Odpowiedz