Aktywne Wpisy
Wykop24h +1498
Panowie wpis spadł z mikrobloga.
Ale pomysł był zacny i ja bym się na niego pisał, potrzebujemy kilku Mirków plus grupa na what's up i robimy to jedziemy na Krupówki kupujemy strój misia i wielki baner że zdjęcia za darmo.
Pomysł był taki żeby jechać na Krupówki w kilku/kilkunastu Mirków zabrać strój misia i robić zdjęcia za darmo cały dzień, a góralą by dupa pękła na pół i do tego potrzeba była
Ale pomysł był zacny i ja bym się na niego pisał, potrzebujemy kilku Mirków plus grupa na what's up i robimy to jedziemy na Krupówki kupujemy strój misia i wielki baner że zdjęcia za darmo.
Pomysł był taki żeby jechać na Krupówki w kilku/kilkunastu Mirków zabrać strój misia i robić zdjęcia za darmo cały dzień, a góralą by dupa pękła na pół i do tego potrzeba była
źródło: temp_file5057740915141335842
Pobierz
Runaway28 +45
źródło: 20240302_170709
Pobierz

Około 14:50 pokazuje jak w rzeczywistości wygląda to wyk0powe pitolenie, że wszyscy kredytobiorcy doskonale rozumieją ryzyko stópkowe xDD
W sumie nie przepadam za gościem i nie zgadzam w kwestiach takich, że na przykład twierdzi, że bank powinien równo dzielić z klientem ryzyko stópkowe (xDD), ale ogólnie ciekawe.
#nieruchomosci #kredythipoteczny #stopyboners
@pepe_chad: w końcu doradca na yutub , fachowy naganiacz tłumczył że stopy najniższe w historii Polski to rzecz normalna xD . a pani w banku się tak ładnie uśmiechała xD , to co mieli nie brać ? xD . a myślenie ? myślenie boli xD, inni za nich myślą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pepe_chad Ja nie uważam, że jest to coś bardzo absurdalnego. Bo skoro jest oprocentowanie minimalne, które zabezpiecza bank przed ujemnym wiborem (bank przyjmuje wtedy 0%, chyba żaden nie odejmie ani 0,01% z marży) to dlaczego nie ma oprocentowania maksymalnego, np 5% nawet jeżeli wibor będzie wyższy niż 5%?
@pepe_chad Oczywiście że zgoda. Szkoda tylko że taki Hiszpan czy Belg ma dostęp do takiego nisko oprocentowanego kredytu bez ryzyka a taki Polak może albo wziąć z ryzykiem że oprocentowanie może wzrosnąć do 30% lub więcej albo nie brać wcale. Super warunki i możliwości.
a tak na serio, to czy tego typu argumentacja ma jakieś uzasadnienie w prawie lub wyrokach?
@mj_computer Czyli czym ta stała stopa różni się od zmiennej? To jak mam kredyt ze zmienną opartą o wibor 6M to też mogę powiedzieć że mam kredyt ze stałą stopą ale na pół roku. To nie jest stała stopa tylko zmienna aktualizowana co 5 lat. Zresztą gość mówi o tym na nagraniu od 16:40 - KNF
masz informację że oprocentowanie może się zmienić? masz
masz tabele które to przedstawiają? masz
czego jeszcze potrzeba?
Czemu nie nakazała? Przecież wiedzą jakie są perspektywy. Zamroziliby zupełnie kredyty.
@mj_computer No nie sądzę że zamroziliby, moim zdaniem byłoby to dobre, dlaczego mieszkaniec zachodniej Europy ma dostęp do kredytów ze stałą stopą przez cały okres a w tym grajdole nie ma? KNF mogła nie pisać nic o okresowo stałej stopie na 5 lat i byłoby tak jak jest teraz czyli przykładowo zmienne na 2 procent jak były zerowe stopy i do