Aktywne Wpisy

szcz33pan +1849
Twa mundial, ale klasycznie znalazłem chwilę czasu aby sprawdzić jak tam wygląda #indekskebaba
Inflacja została opanowana, stopy procentowe stoją w miejscu, nawet ceny nieruchomości stoją w miejscu. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
Inflacja została opanowana, stopy procentowe stoją w miejscu, nawet ceny nieruchomości stoją w miejscu. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
źródło: kebab_lipiec_2026
Pobierz
Clermont +439

Aby zagrać w grę na ultra ustawieniach i żeby chodziła co najmniej w stabilnych powiedzmy 60 fpsach to muszę wydać fortunę na kompa z d-------m procesorem, ramem i oczywiście kartą graficzną a i tak z tego co widziałam na twitchu, niektórzy streamerzy, którzy jak wiadomo mają dowalone speci, musieli obniżać ustawienia bo klatki były niestabilne xD
Obecnie tak naprawdę gry są przywilejem dla burżujstwa i większość przeciętnych wyjadaczy chleba może sobie tylko pomarzyć o takim sprzęcie albo zapieprzać dobry rok za minimalną, dlatego warto w sumie na takie trudne czasy po prostu kupić sobie konsolę.
A ceny przez AI tylko rosną i rosną bo używają ramu i kart graficznych.
Już się boję jakie będą minimalne do Wiedźmina 4.
#gothic #antykapitalizm #gry #pcmasterrace #gothicremake #staregry #takaprawda
źródło: image
PobierzGranie to nigdy nie była tania pasja. Konsole to sprzet dla ludzi którzy zadowolą się byle czym bo granie w 30fps to pokaz slajdów.
źródło: optiscaler_interface_81eb062fa0
Pobierzweź ty lepiej już nie doradzaj
@ggs-hg: Obyś nigdy nie zaznał w życiu ubóstwa skoro tak dumnie używasz tego określenia. Biedni potrafili przeprowadzić rewolucję i im zawdzięczamy brak niewolniczej pracy u dzieci, a Ty potrafisz jedynie bronić się płaczem w kącie gdy tylko mama nie kupi najnowszej karty graficznej.
200złotych kosztuje procesor DWIE GENERACJĘ nowszy... Faktycznie d------y, 5600 wyrwiesz za
Reszty nie skomentuje bo ewidentnie pisało jakieś sfrustrowane wykopiszcze. Konsolą obecnej generacji kosztuje też minimum 2k zł, jak cię na taki wydatek nie stać to znajdź tańsze hobby.
źródło: 1000012261
Pobierz@Filippa: śmiechu warte to są twoje posty.
Rzeczywiście, 10 letni procesor to jest SZCZYT nieproporcjonalnych wymagań 😂
@japycz: I do tego olaboga... karta graficzna sprzed 8 lat... którą bije na głowę 5060... No dosłownie skandal, te gry powinny chodzić na moim Pentiumie 4 z GeForcem 9800 GTX! Dałem za ten system fortunę, grałem na tym w GTA IV na premierę i mi śmigało, a oni chcą żebym kupował więcej? Skandal!
@Filippa: No ale jak by miało być?
Ustawienia ultra służą właśnie do tego żeby wykorzystać pełną moc, najpotężniejszych konfiguracji jakie tylko sobie można obecnie kupić. Ba - niektóre gry wręcz potrafią na maksymalnych ustawieniach nie działać płynnie na żadnej obecnej konfiguracji, bo robione są wręcz pod przyszłe
@hellfirehe: dzisiaj to całkiem normalne, w 99 kupiłem topową kartę graficzną vooodoo 3, w 2002 trzy lata później GTA 3 już w ogóle nie odpalało ¯\(ツ)/¯
@Kajtosz: Dokładnie - tego się tak nie czuje, ale tak naprawdę obecnie przyrost możliwości sprzętu komputerowego z roku na rok jest naprawdę taki sobie.
I tak jak mówisz - około roku 2000 jak ktoś miał komputer który miał 4 lata to sobie mógł na nim najwyżej jakiś