Wpis z mikrobloga

Szczerze mówiąc, jeżeli to są minimalne wymagania to jest to śmiechu warte.
Aby zagrać w grę na ultra ustawieniach i żeby chodziła co najmniej w stabilnych powiedzmy 60 fpsach to muszę wydać fortunę na kompa z d-------m procesorem, ramem i oczywiście kartą graficzną a i tak z tego co widziałam na twitchu, niektórzy streamerzy, którzy jak wiadomo mają dowalone speci, musieli obniżać ustawienia bo klatki były niestabilne xD
Obecnie tak naprawdę gry są przywilejem dla burżujstwa i większość przeciętnych wyjadaczy chleba może sobie tylko pomarzyć o takim sprzęcie albo zapieprzać dobry rok za minimalną, dlatego warto w sumie na takie trudne czasy po prostu kupić sobie konsolę.
A ceny przez AI tylko rosną i rosną bo używają ramu i kart graficznych.
Już się boję jakie będą minimalne do Wiedźmina 4.
#gothic #antykapitalizm #gry #pcmasterrace #gothicremake #staregry #takaprawda
Filippa - Szczerze mówiąc, jeżeli to są minimalne wymagania to jest to śmiechu warte....

źródło: image

Pobierz
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Filippa: wystarczy tylko nie kupować szajsu na premierę to może producenci wezmą was na serio, chociaż wątpię patrząc jak cholota się na to bezmyślnie rzuciła
  • Odpowiedz
@Filippa: Jest taki program - Optiscaler. Instalujesz i kombinujesz. Pozwala odpalić Frame Generation nawet na kartach które tego niby nie obsługują. Podwoi ci to fps.

Granie to nigdy nie była tania pasja. Konsole to sprzet dla ludzi którzy zadowolą się byle czym bo granie w 30fps to pokaz slajdów.
Larsberg - @Filippa: Jest taki program - Optiscaler. Instalujesz i kombinujesz. Pozwa...

źródło: optiscaler_interface_81eb062fa0

Pobierz
  • Odpowiedz
@Gavilar: dokładnie. Ja za bardzo nie pykam w gierki, więc mam tylko macbooka do kodzenia. Xboxa mam niestety starszej generacji, sprzed 6 lat. Jak wyszedł Gothic, to sobie obczaiłem jakie są opcję i gram teraz na GeForce Now. Nic mi się nie grzeje, nie laguje, jest ok, więc polecam tę opcję.
  • Odpowiedz
@Filippa: Mam wolnego ryzena 5 2600, chcesz to co wyśle biedaku bo nie mam co z nim zrobić a te grafiki używane to pewnie już poniżej 1000zl
  • Odpowiedz
@Filippa: jakim d-------m procesorem, jak taki ryzen kosztuje kilkadziesiąt złotych na olx. Ja za 2600 dałem chyba 80 zł. Karta używana z podobnej półk to będzie jakie 700-800 zł, no i to już jest jakiś wydatek, ale procek do tego to grosze
  • Odpowiedz
biedaku

@ggs-hg: Obyś nigdy nie zaznał w życiu ubóstwa skoro tak dumnie używasz tego określenia. Biedni potrafili przeprowadzić rewolucję i im zawdzięczamy brak niewolniczej pracy u dzieci, a Ty potrafisz jedynie bronić się płaczem w kącie gdy tylko mama nie kupi najnowszej karty graficznej.
  • Odpowiedz
@Hitmonlee: Bogaty nie jestem, ale jak ktoś nie ma co do gara włożyć to raczej nie przejmuje się czy mu Gothic Remake pójdzie na kompie.

Reszty nie skomentuje bo ewidentnie pisało jakieś sfrustrowane wykopiszcze. Konsolą obecnej generacji kosztuje też minimum 2k zł, jak cię na taki wydatek nie stać to znajdź tańsze hobby.
  • Odpowiedz
@BoneOO: Rok temu sprzedałem pc z ryzenem 5600, 16gb ram 1tb ssd b450 płyta z chin obudowa jakąś tania za 100 zł, box chłodzenie Radeon rx 7600 za 2300 zł i by pewnie w 1080p ten goticzek śmigał, właściciel z tego co wiem gra tylko na nim w lola
ggs-hg - @BoneOO: Rok temu sprzedałem pc z ryzenem 5600, 16gb ram 1tb ssd b450 płyta ...

źródło: 1000012261

Pobierz
  • Odpowiedz
Szczerze mówiąc, jeżeli to są minimalne wymagania to jest to śmiechu warte. Aby zagrać w grę na ultra ustawieniach i żeby chodziła co najmniej w stabilnych powiedzmy 60 fpsach to muszę wydać fortunę na kompa z d-------m procesorem, ramem i oczywiście kartą graficzną

@Filippa: śmiechu warte to są twoje posty.
Rzeczywiście, 10 letni procesor to jest SZCZYT nieproporcjonalnych wymagań 😂
  • Odpowiedz
@kromeczek: Oryginał na GD3D11 to mój remaster ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@japycz: I do tego olaboga... karta graficzna sprzed 8 lat... którą bije na głowę 5060... No dosłownie skandal, te gry powinny chodzić na moim Pentiumie 4 z GeForcem 9800 GTX! Dałem za ten system fortunę, grałem na tym w GTA IV na premierę i mi śmigało, a oni chcą żebym kupował więcej? Skandal!
  • Odpowiedz
Aby zagrać w grę na ultra ustawieniach i żeby chodziła co najmniej w stabilnych powiedzmy 60 fpsach

@Filippa: No ale jak by miało być?

Ustawienia ultra służą właśnie do tego żeby wykorzystać pełną moc, najpotężniejszych konfiguracji jakie tylko sobie można obecnie kupić. Ba - niektóre gry wręcz potrafią na maksymalnych ustawieniach nie działać płynnie na żadnej obecnej konfiguracji, bo robione są wręcz pod przyszłe
  • Odpowiedz
się ciesz że w dzisiejszych czasach komputer który ma prawie 10 lat jeszcze w ogóle COKOLWIEK uruchamia

@hellfirehe: dzisiaj to całkiem normalne, w 99 kupiłem topową kartę graficzną vooodoo 3, w 2002 trzy lata później GTA 3 już w ogóle nie odpalało ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
dzisiaj to całkiem normalne, w 99 kupiłem topową kartę graficzną vooodoo 3, w 2002 trzy lata później GTA 3 już w ogóle nie odpalało ¯\(ツ)/¯

@Kajtosz: Dokładnie - tego się tak nie czuje, ale tak naprawdę obecnie przyrost możliwości sprzętu komputerowego z roku na rok jest naprawdę taki sobie.

I tak jak mówisz - około roku 2000 jak ktoś miał komputer który miał 4 lata to sobie mógł na nim najwyżej jakiś
  • Odpowiedz
@Filippa: Przecież na konsolach się nie da grać, chyba bym się pochlastał jakbym miał grać w 30 FPS na jakimś śmiesznym padzie. Tylko PC. Jak się czlowiek uprze to w parę miesięcy bez zbędnych wydatków typu fastfood czy inne pierdoły śmiało uzbiera te 15-20k na porządny sprzęt.
  • Odpowiedz