Wpis z mikrobloga

JAK. Jak można przez praktycznie cały sezon mieć niewielką przewagę albo w niektórych miejscach być gorszym i nagle, znikąd na ostatnie kilka wyścigów przyspieszyć tak, że się bije wszystkich czy to na prostej czy w cholernie krętych sekcjach do poziomu, którego nikt nie jest w stanie pobić w legalny sposób.
#f1
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tasde mają nielegalne skrzydło które się odkształca na prostej powyżej 300 km/h.
Tak więc mogą stawiać więcej docisku i z tego powodu odrobili stratę w średnich zakrętach do RBR
  • Odpowiedz
@su1ik: z tym kierowcą wszechczasów nie przesadzaj. Jeśli tylko bolid był niedominujący to nic specjalnego nie pokazywał. Nigdy nie był urywającym punkty i podia jeżdżąc 3-5 bolidem w stawce jak jeden taki ówcześnie jeżdżący jednoręki.
Dodatkowo cała kariera pod okiem mclaren-mercedes co mu też zawsze na początku zarzucano.

Ja wiem że większość z Was tu była za mała żeby pamiętać lata LH z mclarena, ale to taki sam kaliber dominatora
  • Odpowiedz
@su1ik: Ale ty zdajesz sobie sprawę, że konstrukcja bolidu jest opisana przepisami i nie można sobie wsadzić do niego cokolwiek? Jest też pod stałą obserwacją i nie zauważono żadnych istotnych i widocznych zmian w aerodynamice a specyfikacji silnika w trakcie trwania sezonu nie można zmieniać?
  • Odpowiedz
@rad_kop: no dojechał srogo, 109pts vs 109pts, ALO pos.2, LH pos.3 :)
Mimo iż LH był szybszy w quali (6 do 2 PP) to obaj dowieźli tyle samo zwycięstw (4), bo tak jak mówiłem, psycha siadała LH od zawsze jak tylko miał poważną konkurencję :)
  • Odpowiedz
@JanTadeusz
@system95
@Tasde i multimiolonowy zespół F1, który wydaje na transport więcej, niż na pensje, nie umie nic znaleźć ani udowodnić, pomimo nieograniczonego budżetu na specjalistów od szukania nowinek technicznych
  • Odpowiedz
@red7000: Dokładnie, przecież mają pieniądze więc mogą sobie kupić kogoś, kto bez możliwości dotknięcia czy choćby przyjrzenia się z bliska, za pomocą inżynierii wstecznej znajdzie twarde dowody na to, co inny multimilionowy zespół wymyślił. To takie proste, czemu o tym nie pomyśleli, a przecież mogli tak samo jak w 2019 roku z Ferrari zrobić... A nie, czekaj, w 2019 żaden z wielomilionowych zespołów nie wiedział czemu Ferrari mocno przyspieszyło a
  • Odpowiedz
@su1ik: Żeby złożyć protest przeciwko Mercedesowi to musisz przynieść konkrety, inne zespoły nie wiadomo czy czegokolwiek szukają nawet, czy mają to w dupie, bo walka o mistrzostwo od dawna ich nawet nie dotyczy. Z resztą nie wiem czy zauważyłeś, ale 2/5 stawki stanowią bolidy z silnikiem Mercedesa a Alpha Tauri to zespół Redbulla, więc do zgłasznia protestów miałbyś tylko RBR, Ferrari, Alpine, Alfe Romeo i Haasa z czego dwa ostatnie
  • Odpowiedz