Wpis z mikrobloga

Mirki, mam pytanie. W ostatnim czasie że względu na lenistwo, starzenie się, ale przede wszystkim chory kręgosłup nie ćwiczyłem nic a nic. Chlałem browary wiele razy do 5 rano i teraz mam wrażenie że ludzie gapią mi się na bebech. No, do rzeczy: Jakie polećcie ćwiczenia żeby zrzucić bebech, ale jednocześnie nie obciążać kręgosłupa lędźwiowego? Muszę coś zrobić, bo na tym polega odpowiedzialność. Za swój bebech. ( ͡° ͜ʖ ͡°) #pytanie #pytaniedoeksperta #mikrokoksy #mirkokoksy #fitness
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Slonievsky: cwiczac brzuch nie pozbedziesz sie tluszczu z brzucha, to tak nie dziala, przykro mi.
Bebech sie gubi ujemnym bilansem kalorycznym, a w jego generowaniu pomaga policzona szama i ruch.
  • Odpowiedz
@Slonievsky: miałem podobną sytuację, latami, doprowadziłem się do 130 kg przy 184cm. W marcu tego roku zacząłem się odchudzać, aktualnie ~100kg, cel ~85kg, już by na luzie było jakbym trzymał te -400 kcal/dzień, ale parę razy robiłem sobie przerwę od diety albo ruchu. Bebech dalej jest ale "akceptowalny", no ale do tego 85kg bym zszedł.

Przede wszystkim trzeba liczyć kalorie, bez tego nie zrobisz deficytu a bez deficytu nie schudniesz.
  • Odpowiedz