Wpis z mikrobloga

@r__k: Chodziłem z nim do behawiorysty, teraz jak kończę pracę to robi się ciemno więc pewnie wrócimy do niego w przyszłym roku. Chociaż cały czas jestem z nim w kontakcie jak potrzebuje porady. Chciałbym z nim robić agility, nosework muszę zacząć bo im ciemniej na dworze tym mniej chęci do zabawy i biegania więc muszę go męczyć inaczej. A że to kundel, ale mocno borderowaty to muszę go czymś męczyć.
  • Odpowiedz
@Hmrogrz: a jak potrzebujesz porady co do noseworku, to jest grupa na fb Nosework Z Powerem i tam jest dużo filmów dla początkujących, obczaj sobie :)
  • Odpowiedz
a do kogo chodzisz?

@r__k: Do Dogs Way, tam szkoli Tomek i Milena ze schroniska. Ale mam jeszcze na oku Aleksa może w przyszłości bo on robi świetne rzeczy z psami.
  • Odpowiedz
@r__k: Potrzebuje przede wszystkim spacerów równoległych bo mi Piorun mocno ciągnie i szczeka na inne psy i losowych ludzi. Muszę go tego od uczyć bo on młody jest, jeszcze się uczy, ale ludzie się boją.
  • Odpowiedz
@Hmrogrz: właśnie coś ich ostatnio oglądałam, ale nie znam ich w ogóle... Aleks robi super rzeczy, zwłaszcza jeśli chodzi o takie ruchowe akcje.
Masz na fb grupę robioną przez Nakamę: Spacery Równoległe Wrocław i polecam: https://www.facebook.com/groups/818698398878600

Warto też wybrać sięchociaż raz na klasy komunikacji do Black Nose Knows (ale to w przyszłym roku dopiero będą) i na tropienie do nich, żeby podbić pewność siebie. Ogólnie to jest nasza trenerka i
  • Odpowiedz