Wpis z mikrobloga

To allegro serio jest takie porąbane? Czy to jakieś nowe standardy?
Założyłem sobie konto i wystawiłem jedną rzecz na sprzedasz i po godzinie ban. Żeby nie było zdjęcia przedmiotu robiłem osobiście, tylko tyle że na OLX też mam wystawioną tą rzecz z tymi samymi zdjęciami.
#allegro
olgierdanopetogaszano - To allegro serio jest takie porąbane? Czy to jakieś nowe stan...

źródło: comment_1637155823HegjmkUokAYDTt0SPKil9w.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kakaladze: Czyli weryfikacja z banku jest kompletnie bezużyteczna i marnują ludziom czas zamiast od razu zażądać tego typu rzeczy? Zakładałem dawno temu konto w domu maklerskim to od razu była informacja że przy zakładaniu konta online jest przelew z banku + skan dowodu w celu weryfikacji danych no i ok, informacja klarowna poczekałem na weryfikację i moglem korzystać. Tutaj zrobiłem przelew weryfikacyjny po kilku godzinach dostałem informację, że jest ok
  • Odpowiedz
@olgierdano_peto_gaszano: Tak naprawdę to oni chcą znać Twojego dostawcę i gdzie zakupiłeś towar tak tanio aby za jakiś czas wystawić ten sam towar w oficjalnym sklepie allegro. Czytałem to już kilka lat temu ,allegro wykorzystuje takie akcje żeby swoją sieć dostawców poszerzyć. dla mnie w ogóle to nielegalne ale oni wykorzystuja swój monopol i np. każdy dzień blokady dla przedsiębiorcy to spora strata więc wysyłają wszystkie dane które chcą i
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@olgierdano_peto_gaszano: O faktycznie ogromne poniżenie, bo allegro dba o swój interes (i przy okazji interes kupujących).

Jakoś mnie nie boli że allegro weryfikuje sprzedawców tak żebym miał najmniejsza szansę trafić na oszusta.

Ale cóż pewnie lepszym rozwiązaniem od zaniechania używania narzędzia które jak twierdzisz poniża ciebie, jest płakanie na wykopie jakby to miało cokolwiek zmienić.
  • Odpowiedz