Wpis z mikrobloga

Gdy wchodzi argument "hurr durr taki z Ciebie katolik a nie wpuścisz uchodźcy, co by Jezus zrobił?"

Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Kto nie wchodzi do owczarni przez bramę, ale wdziera się inną drogą, ten jest złodziejem i rozbójnikiem. - J, 10, 1

#bialorus #gimboateizm
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ossirk: No…

6 Tę przypowieść opowiedział im Jezus, lecz oni nie pojęli znaczenia tego, co im mówił.

7 Powtórnie więc powiedział do nich Jezus: «Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Ja jestem bramą owiec. 8 Wszyscy, którzy przyszli przede Mną, są złodziejami i rozbójnikami […] Ja jestem bramą. Jeżeli ktoś wejdzie przeze Mnie, będzie zbawiony - wejdzie i wyjdzie, i znajdzie paszę.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 608
@Ossirk: wrzucając randomowy kawałek z Biblii możesz wszystko "udownic". w sumie tak działa religia xD
  • Odpowiedz
@EastWestEast: ziomek, ale to ty typowo wziąłeś cytat z biblii tysiąclecia i sobie zmieniłeś jedno słowo bo ci bardziej pasowało pod tezę. Spał buraka, przyznaj się do manipulacji i idź swoją drogą, bo idąc w zaparte zachowujesz się jak najgorszy katolicki beton xD

I w polskim tłumaczeniu nie sugeruje morderstwa, jak zginiesz w moich oczach to nie znaczy, że Cię zabiję ani tez nie rozkażę Cię zabić XD
  • Odpowiedz
@EastWestEast: tym większa beka z ciebie, że stary testament jest pełen krwi, syfu i w ogóle durnych tekstów, na uj manipulować cytatami z nowego jak prawdziwych materiałów nie brakuje xD
  • Odpowiedz