Wpis z mikrobloga

Najlepsze, że ja żeby sobie kajakiem przepłynąć Bug to muszę zgłaszać trasę podróży Straży Granicznej, nie płynąć po zmroku, nie nocować przy granicy i płynąć tylko lewą stroną rzeki. Jak nie to mam p--------e.

A tutaj Ahmed z koleżkami rzuca kamieniami, forsuje granice, a część moich rodaków mówi: "nikt nie jest nielegalny, wpuście ich".

#bialorus
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

tylko że oni są po stronie białoruskiej i tam obowiązują ich zasady białoruskie. Ty kajakiem płyniesz po PL stronie i cię nasze zasady obowiązują, taka różnica

@twinzpl: przeskoczyłeś moment legalności przekraczania granicy
  • Odpowiedz
Najlepsze, że ja żeby sobie kajakiem przepłynąć Bug to muszę zgłaszać trasę podróży Straży Granicznej, nie płynąć po zmroku, nie nocować przy granicy i płynąć tylko lewą stroną rzeki. Jak nie to mam p--------e.

@WypadlemZKajaka: No popatrz, a straż graniczna ma wy***ane na przepisy, umowy międzynarodowe i wypycha ludzi za granicę.

Przypominam, że „wykonywałem rozkazy” nie działa tak mniej więcej od 1945 roku.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
No popatrz, a straż graniczna ma wy***ane na przepisy, umowy międzynarodowe i wypycha ludzi za granicę.

@Kskskkdkdkk: możesz rozwinąć? Ludzi legalnie przybywających w Polsce wypycha? Bo trochę nie rozumiem.
  • Odpowiedz