Wpis z mikrobloga

@Ksieciunio-: wołowina na burgery to mielone mięso, w dobrych burgerowniach z odpowiednio tłustych kawałków ale to nie jest mięso stekowe ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie ma nic smacznego w medium rare mielonym mięsie na burgery, burger ma być zrobiony dobrze, część zewnętrzna skarmelizowana a wewnątrz ma być tłusto a nie różowo, nie jesz podgrzanego tartara przecież, znasz historię burgerów? wiesz co to smash burgery?

ludziom się ubzdurało
chwila, ale liczymy sam burger, czy burger plus frytki? Bo ja normalnie płącę jakieś 30-35 za burger plus do tego frytki za 7 i jakiś napój podobnie i za 50mam fajny zestaw i teraz nie wiem
serce i kieszen krwawi gdy widze, ze piszesz ze pad thai kosztuje ~50zl przeca to makaron z jajem :(


@domsidomsi: Makaron lubella z jajkiem usmażony na teflonie to nie to samo to prawdziwy pad tai robiony w woku z wykorzystaniem prawdziwych tajskich pół produktów oraz przypraw. Tak samo jak ramen na kostce rosołowej knor nigdy nie będzie smakować jak prawdziwy japoński ramen.

Serce mnie boli jak czytam takich domorosłych ekspertów, którzy