Wpis z mikrobloga

Oto głupie i nieetyczne pytanie o google map... Uwżam, że odpowiadanie na pytanie czy dalej jest kontrola radarowa pokazywane przez google map jest nieetyczne! Utrudnia się policji łapanie ludzi popełniających wykroczenia. Podobnie jak "dawanie światłami". Ja właśnie robię odwrotnie, klikam, że kontrola jest, gdy jej nie ma- by jechali wolniej, a klikam, że nie ma, gdy jest- wtedy piraci drogowi będą złapani. To jest właściw postawa.

#google #googlemap #samochody #motoryzacja #policja #ciekawostki #transport #ciekawostki
n.....u - Oto głupie i nieetyczne pytanie o google map... Uwżam, że odpowiadanie na p...

źródło: comment_1636005793fXHt5c6wggbJoiirnGq6W5.jpg

Pobierz
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@nowyjesttu: i w tych krajach nie masz pieprzonej wiochy udającej teren zabudowany lub 6 znaków z ograniczeniem do 60, gdzieś normalnie jest 90.
  • Odpowiedz
@nowyjesttu: @dobrzecisiewydaje: @Megawonsz_dziewienc: @pawelczixd: Ależ moi drodzy. Proszę powstrzymać te nie mądre insynuacje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nigdzie nie napisałem, że uważam że to dobre, czy złe ani że jeżdżę tak czy siak.
Wymyśliliście sobie jakiś problem i coś mi tu tłumaczyć próbujecie. Nawet nie zaczynam polemiki. A jak chcecie coś do mnie pisać to proszę się odnosić do tego
  • Odpowiedz
@nowyjesttu:

W wielu krajach, np. Holandia są poukrywane fotoradary, nieoznaczone i to jest bardzo dobre. Jedź zgodnie z przepisami po prostu.

pleciesz bzdury. W Holandii wszystkie fotoradary sa odblaskowe, oznaczone i stoja w miejscach, gdzie masz znak, ze na tym odcinku mozliwa jest kontrola predkosci.

A poza tym, to tu chodzi o bezpieczenstwo, a nie zyski. Jesli ludzie widza na mapach, ze stoja, to zwolnia i TO JEST CEL. A
  • Odpowiedz
@dobrzecisiewydaje: No właśnie chodzi o to że jak stoją na końcu to nikt nie zwalnia przed wioską, tylko oni stoją i mandaty wlepiają tym co zapieprzają. Efektem nie jest wolniejsza jazda przez wioskę, tylko większa ilość mandatów. Gdyby stali przed wioską to każdy by zwolnił, żeby nie płacić mandatu, bo suszą. Ale efekt był by taki że wszyscy by jechali wolniej, a nie płaciili mandaty. Jak łatwo wywnioskować nie chodzi
  • Odpowiedz
@matsoc: nie zgadzam się z tym, bo każdy dobrze wie, ze jak mija policjanta to jest rura, bo wie, ze nie będą stać zaraz następni. Wiec stojąc na początku wioski mieliby odwrotny efekt - przed wioska kierowcy by zwalniali, a po minięciu patrolu rura i 100kmh przez wioskę, bo przecież już stali na początku.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@nowyjesttu: ja jak widzę że ktoś zapierdziela zdecydowanie powyżej obowiązującej prędkości to migam mu długimi. Zazwyczaj zwalniają i jadą wolniej, więc może komuś uratowałem życie.
  • Odpowiedz
@nowyjesttu: Dobrze, ze większość ludzi nie jest taka przykra jak ty przez co zawsze wiem kiedy mogę przejechać przez wiochę 90km/h ( ͡° ͜ʖ ͡°) a wykopek w dacii jedzie za dziadem 30km/h i bawi sie w rycerza ulic XD
  • Odpowiedz
@nowyjesttu: a ja właśnie jak stoją to staram się zaznaczać że stoją, a jak już jej nie ma a ktoś zaznaczył to odznaczam,by informować i chronić innych kierowców ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@nowyjesttu: kiedyś jechałem w Austrii ze znajomą, Austriaczką. Mała miejscowość "przelotowa" ale znajoma uprzedziła mnie, żebym pamiętał o fotoradarze. Podziękowałem bo faktycznie jechałem zamyślony i dodałem "ale gdzie jest znak o fotoradarze?!"... Spojrzała na mnie jak na ostatniego debila i zapytała, w sumie słusznie, jaki jest sens stawiania znaków o fotoradarze? No i jakby się nad tym głębiej zastanowić to miala rację i nie dowierzała, że u nas przed fotoradarem
  • Odpowiedz