Wpis z mikrobloga

Czy jest tu ktoś kto jest weterynarzem i udzieli porady dot. kota? Czy przy uszkodzonym ogonie u 7 tygodniowego kota w grę wchodzi tylko amputacja? Jeśli tak, ile mogę z nią zwlekać? W sobotę wziąłem kota, wczoraj jak kot zaczął się oswajać zauważyłem że coś jest nie tak, dzisiaj wet stwierdził że końcówkę trzeba amputować i dał antybiotyk w zastrzyku na dwa tygodnie. Najbliższy termin amputacji to przyszły piątek więc półtora tygodnia. Nie za późno? Zdjęcie biednego ogonka dla uwagi, a w komentarzu dzielny pacjent

#weterynaria #koty #pokazkota
tluczekdokartofli - Czy jest tu ktoś kto jest weterynarzem i udzieli porady dot. kota...

źródło: comment_1635850267RKNVoYxuENIpzvDcR1OmGq.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pasztetztrupa: Nie mam pojęcia, kobieta od której jest Gacek nie wie, widziała tylko w czwartek parę kropel krwi na podłodze i specjalnie się tym nie przejęła z tego co pytałem. Jak ruszam końcówką ogona to kot nic nie czuje, mogę ją zgiąć w dowolnym kierunku i nic, sierść też na reszcie ogona puchata a za zgrubieniem już nie (na zdjęciu ma też już podgolony przez weta)
  • Odpowiedz
dzisiaj wet stwierdził że końcówkę trzeba amputować...

@tluczek_do_kartofli: skonsultuj z innym wet. najlepiej z kliniki weterynaryjnej. u kota mojej mamy pierwszy wet zalecił amputację tylnej nogi (oskórowana i zmiażdżona po wypadku), drugi wet z kliniki w Kato odradził i zalecił leczenie, i kot ma nogę choć kuleje :)
  • Odpowiedz
@7050: Właśnie szukam gdzie jestem w stanie się zapisać na jeszcze dziś - jest z tym duży problem ( ͡° ʖ̯ ͡°) mój polskojęzyczny wet przyjmuje dopiero za tydzień, inny też nie ma terminów i jak się uda to pojadę już do kolejnego Belga- pierwszy mówił to co wyżej. Szkoda że wet którego mamy do Karmelka nie ma czasu bo to naprawdę ogromny specjalista ehh
  • Odpowiedz