Wpis z mikrobloga

@Gwendeith: Ten szarlatan Peterson zrobił taki sofizmat który oczywiście łyknęły kuce, a Szymon Pekala nawet opublikował u siebie.

Przeliczył ilu jest ludzi i przemnożył to przez ilość dni które każdy z nich przeżywa w ciągu całego życia. A potem ile dni z tego wszystkiego to są dni przeżyte przez miliarderów.
I tak wyliczył ile dni średnio każdy z nas przeżyje jako miliarder :)

Następnie na podstawie ilości miliarderów wyliczył jaki procent szansy
  • Odpowiedz
@Gwendeith: Nie twierdzę, że nikt nie może być Bezosem 2.0, ale p---------e kuców, że wystarczy wczesniej wstawać i "ciężko pracować" i będzie się takim Bezosem jest śmieszne do kwadratu xD

Sam wyznaję idee wolnorynkowizmu rodem ze stajni Balcerowicza, ale p---------e typu "od zera do milionera" jest w 99% zabawne. Jeśli ktoś doszedł "od zera do milionera" to najprawdopodobniej ma przy okazji jeden z poniższych czynników jak:
- bogaci starzy
- edukacja na top
  • Odpowiedz
@niochland: Czyli śmiejesz się z kucy, po czym piszesz że właściwie sam jesteś kucem bo Bezosem można zostać tylko trzeba przestać przesiadywać na wykopie.

"gdybym tylko pisał mniej postów, usunął konto, zostałbym Kulczykiem"
  • Odpowiedz
Czyli śmiejesz się z kucy, po czym piszesz że właściwie sam jesteś kucem bo Bezosem można zostać tylko trzeba przestać przesiadywać na wykopie.

@M_xxx: tak dokładnie, jestem przy okazji hipokrytą i jestem tego świadom
No bo nie oszukujmy się xD Mam wrażenie, że taki Bezos przy tworzeniu Amazona, miał lepsze rzeczy do roboty niż siedzenie w barze i kłócenie się z ludźmi o politykę i pogodę.

I jestem prawie że
niochland - > Czyli śmiejesz się z kucy, po czym piszesz że właściwie sam jesteś kuce...

źródło: comment_16357640822gMsGWcVVLqBwn17T0yODv.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Propaganda wolnorynkowa: "Bądzicie zajebiście i na maxa oddanymi styranymi pracą niewolnikami, a wśród 1% najciężej harujących wybierzemy 1% tych którzy dostaną wolność"
No super system. Jak mówią kuce, "nikomu jeszcze nie udało się wymyśleć lepszego"
Tylko prawda jest jeszcze gorsza niż napisałem. Bo często pozycję dostają czasem nawet ci co mieli wyłącznie szczęście a harówy wcale.
Tak naprawdę to najgłupszy system jaki dało się wymyśleć.
  • Odpowiedz
@Gwendeith: pewnie, wystarczy że nieroby przekazałyby paręset dolarów z zasiłku, za jakiś skromny pakiet akcji, a następnie za to zbudowaliby magazyny i pracowaliby w nich oraz bojkotowaliby amazon na rzecz swojej firmy. Przecież to takie łatwe. Przynajmniej tak sądzą neuropki w sprawie rolników ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz