Aktywne Wpisy

tanczmy +47
Poznałem dzisiaj (znajomy znajomych) prawdziwego rasistę i antysemitę - gość w młodym wieku, który swój światopogląd kreuje głównie za pomocą rolek na TikToku. Trudno mi było je jakoś określić jednym słowem ale nazwałbym je może „mocno stargetowanymi” pod bardzo konkretny, nienawistny przekaz, skierowany głównie na to żeby zdyskryminować drugiego człowieka albo ze względu na pochodzenie, albo religię, albo kolor skóry. Rzadko kiedy ktoś swoimi poglądami czy jakimiś niemądrymi wypowiedziami jest w stanie

sprynek +327
Na Facebooku wyskoczył mi na stop cham filmik z zatrzymania obywatelskiego samochodu, w którym kierowca miał, jak się okazało, 2 promile w wydychanym. Dzięki temu potencjalnie uratowano czyjeś życie. A w komentarzu taki sebek popisuje się swoim zdaniem:
#samochody #majtczak #polskiedrogi #alkoholizm
#samochody #majtczak #polskiedrogi #alkoholizm
źródło: IMG_5366
Pobierz

Możecie drogie mirki sprawdzić ten kod i ewentualnie nanieść jakieś poprawki jeśli będzie coś nie tak?
tutaj macie link do pastebin: PYTHON
Zadaniem było stworzenie programu, który pobierze ilosc elementow od użytkownika z przedzialu 1-20 i wrzuci liczby do tabeli, gdzie będzie można je wybrać spowrotem
to nie je kopia kopia to je:
import copy
Kopiatablicy = copy.deepcopy(Tablica) # Tworzenie kopii Tablicy
-kod piszemy tylko po angielsku
-i snek casem czyli zmienne małymi np table = []
w pytonie nie ma tablic
?? nie rozumiem
No to jest []
Główny pro tip na start - nie pisz zmiennych po Polsku, bo to bardzo kłuje w oczy i potem powstają potworki w stylu isPies.
Nie zaczynaj nazw zmiennych wielką literą u Ciebie w kodzie np: Tablica, z reguły wielka litera na początku nazwy oznacza
@harnasiek:
No nie wiem co przez to masz na myśli, a co do złożności to widzę, że jest tam rekurencja na to są jakieś wzory, ale już ich nie pamiętam dokładnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) musiałbym spojrzeć do książki, której nie mam przy sobie w Cormenie na pewno jest ten wzór.
Komentarz usunięty przez autora
https://www.geeksforgeeks.org/formatted-string-literals-f-strings-python/