Aktywne Wpisy
mirko_anonim +38
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy uważacie, że jeżeli narzeczestwo się rozstaje, to niedoszła panna młoda powinna oddać pierścionek?
Bo właśnie mnie coś takiego spotkało, że narzeczona powiedziała, "jednak nie pasujemy do siebie" i że pierścionek sobie zachowa i nie odda.
Tak więc dziś smutny dzień bo jestem biedniejszy o jedną Sylwię* i 50 Władysławów Jagiełło :(.
#slub #zwiazki #milosc
*) imię zmienione
───────────
Czy uważacie, że jeżeli narzeczestwo się rozstaje, to niedoszła panna młoda powinna oddać pierścionek?
Bo właśnie mnie coś takiego spotkało, że narzeczona powiedziała, "jednak nie pasujemy do siebie" i że pierścionek sobie zachowa i nie odda.
Tak więc dziś smutny dzień bo jestem biedniejszy o jedną Sylwię* i 50 Władysławów Jagiełło :(.
#slub #zwiazki #milosc
*) imię zmienione
───────────
Waiter98 +12
Natomiast bez sztucznego przedłużania - jak piątek, to też nowy odcinek programu "Dwaj zgryźliwi tetrycy". Dzisiaj prezentujemy jesienną ramówkę stacji telewizyjnej, którą byśmy stworzyli, gdybyśmy mieli pieniądze i czas. Są w niej tylko dwa programy, ale za to fajne.
- Legia Shore - czyli wesoły program o przygodach legionistów w różnych okolicznościach przyrody. Zegrze. Sopot. Neapol. Uczestnicy próbują wspólnie oszukać trenera, śmieją się do kamer, okazjonalnie przegrywają mecze w Ekstraklasie, jeszcze bardziej okazjonalnie je wygrywają. Wszystkiemu przypatrują się z dumą właściciel i dyrektor sportowy, czasami dzwoniąc do trenera z najróżniejszymi pretensjami, w większości uzasadnionymi.
- Pimp my polskość - w roli Xzibita ja, w roli Xzibita, ale ubranego na czarno Leszek. Wspólnie próbujemy z Matty'ego Casha zrobić Polaka - wyposażamy go w polski kod kulturowy zapoznając z nazwami takimi jak Willingen, #!$%@? bez s, Pan Wołodyjowski oraz Urząd Skarbowy. Tworzymy mu praktyczną podstawkę pod wypowiadanie się na wszystkie tematy - od kopalni w Turowie, przez inflację, aż po stosunek do nowego przedmiotu Historia i Teraźniejszość. Później nagrywamy wspólnie "24 godziny z Cashem" - w lodówce pokazujemy ogórki kiszone, na blacie leży niedoczytany Przegląd Sportowy, z szafki wystaje szalik ROW-u Rybnik. W telewizji przypadkiem leci "Znachor", z radia Peja z czasów Slums Attack.
Jest naprawdę zabawnie jak Leszek to wszystko uplastycznia. Dzięki również za komentarze i opinie sprzed tygodnia, dziękujemy za oglądanie, za to że jesteście z nami. Mamy nadzieję, że dzisiaj, jak to się ładnie mówi w Internecie, dostarczyliśmy.
Tag do czarnolistowania: #tetrycy
Tagi tematyczne: #weszlo #pilkanozna #ligaminus #ekstraklasa #reprezentacja #legia
Link do Weszło: https://weszlo.com/2021/10/29/legia-shore-i-pimp-my-polskosc-cash-dwaj-zgryzliwi-tetrycy-44/
Link do YT:
@Jakub_Olkiewicz: na przemian z "Symetrią" i "chłopaki nie płaczą". To jest wtedy Polska.
Proponuję, aby redakcja weszło przywitała na polskiej ziemi Matiego z koszem polskości: kaszanka, kiełbasa jałowcowa, pętko pasztetowej (koniecznie duda), pół kilo czarnego salcesonu, pół litra bimbru (ale tego lepszego, z rekomendacją wujka z wesela), film Smażowskiego (np. "Dom zły", albo "Pod mocnym aniołem") ...i najlepiej jakby ten film było skopiowany na płycie firmy Esperanza, słoik grzybków marynowanych (to od