Wpis z mikrobloga

słuchaj a czemu to dowodzi? równie dobrze można znaleźć artykuły które przeczą twojej tezie, zresztą miłego dnia, tkwij dalej tam gdzie jesteś :).

@PiersiowkaPelnaZiol: tezie, którą próbowałaś obalić. Czyli dokładniej, że statystycznie gatunek słuchanej muzyki nie koreluje z ilorazem inteligencji, BO JEDEN TWÓJ KOLEGA coś tam coś tam, czyli argument na poziomie myślenia analitycznego 4-latka.
@gacek21 czy Ty właśnie porównaleś Queen i Freddiego do Sanah? Ja #!$%@? XD

Według The Ultimate Illustrated History of Crown Kings of Rock, piosenka została zainspirowana obserwacją etapu Tour de France, słynnego wyścigu kolarskiego długodystansowego.   Kontrowersyjne oficjalne wideo przedstawia wyścig rowerowy z nagimi kobietami na stadionie Wimbledonu. Został zdelegalizowany i zbanowany w kilku krajach. Freddie używa roweru jako metafory pozwalającej mu żyć bez ingerencji innych.   Kluczową kwestią jest tutaj: "Chcę jeździć tam,
@swiety_spokoj:

wg tych badań i artykułu występuje korelacja między gatunkiem słuchanej muzyki i cechami osobowości.

korelacja nie oznacza, że słuchanie muzyki pop obniża IQ tak jak wcześniej pisałeś. Nawet jeśli średnio słuchasz muzyki klasycznej jest bardzie inteligentny od osoby słuchającej popu to nie oznacza automatycznie, że każdy słuchacz muzyki klasycznej jest inteligentniejszy od każdego słuchacza popu a ty się zachowujesz, jakby osoby słuchające popu byli automatycznie jakimiś półgłówkami, czy takie wrzucanie
@swiety_spokoj: jej piosenki bronią się raczej melodią i wpadaniem w ucho niż samym tekstem i serio jak na popowe gwiazdki w radiu sanah szło całkiem spoko, ale jak już pojawia się 10ta piosenka która brzmi identycznie to powoli zmieniam zdanie xD
@swiety_spokoj: w ogóle wszedłem sobie na tę wikipedie żeby posprawdzać co tam piszą i poczytać badania ze źródeł i tam w zasadzie nic nie ma o korelacji inteligencji i rodzaju słuchanej muzyki, ta strona na wiki mówi przede wszystkim o powiązaniu muzyki z osobowością. Czy takie rzucanie linkami, bez przeczytania ich i sprawdzenia co w nich rzeczywiście jest to cecha osoby inteligentnej?
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie
@swiety_spokoj od razu zaznaczam, że nie słucham Sanah, jak sobie plumka gdzieś w radiu w tle, to spoko, niech gra, nie przełączam. Ale mam pytanie:
Czego i dlaczego słuchasz na co dzień?
@swiety_spokoj: Sam kompletnie nie słucham takiej muzyki, zatrzymałem sie na Pink Floyd i Radiohead w rozwoju ale o czym ma być lekka popowa muzyka tekstowo? Te jej piosenki melodyjnie wpadaja w ucho i o to chodzi w tym gatunku, do tego z tego co widzialem zaczynala na yt i wybiła sie do mainstreamu dzieki swojemu talentowi a to szanuje