Wpis z mikrobloga

Przymierzam się do zmiany słuchawek z moich wysłużonych HyperX Cloudów Alpha.
Działały, i w sumie nadal działają prawidłowo, tylko kwestia wizualna zaczyna mi przeszkadzać, bo po niezliczonych upadkach z biurka są strasznie porysowane, aż ta gumo-podobna warstwa plastiku się zaczyna zdzierać.

Mam karte dźwiękową Sound BlasterX G6, i przez to szukam słuchawek na jacka 3,5mm.
Nie muszą nawet mieć mikrofonu, a jak już to niech będzie odczepiany, bo i tak używam pojemnościowego Novoxa który jest wpięty przez USB prosto w kompa.
Najważniejsza jest jakość dźwięku, no i trochę wygląd, bo nie chce takich które mi się nie będą podobały ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na ten moment ze specyfikacji najbardziej przypasowały mi Audio-Technica ATH-G1 . Czy znajdzie się ktoś, kto może się o nich wypowiedzieć? Może w okolicy 600 zł znajdzie się coś lepszego?

#dzwiek #audio #sluchawki #gaming #pcmasterrace #audiofile
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@B0SAK: Protip: daruj sobie "gamingowe" słuchawki. Mógłbyś w tej cenie (no dobra, stówka więcej) połasić się na HiFiMan HE400se. Gwarantuje, że jakościowo będzie spory przeskok. Tylko zastanawiam się czy ten G6 będzie dobrą parą dla tych słuchawek.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@B0SAK: Polecam beyerdynamic dt770 jesli lubisz zamknieta budowe, albo dt 990 jesli otwarta. Przy dobrej karcie dzwiekowej mozesz nawet wersje pod 250Ohm brac. Ja bralem za ok. 520zl.
  • Odpowiedz
@LisiaRumba: Nie szukam typowo gamingowych, bo gdybym chciał takie to bym został przy HyperX, dlatego myślałem nad tymi ATH-G1, które niby pod gaming są zrobione, ale przez markę która robi raczej sprzęt trochę lepszej klasy audio. Ten SoundBlaster w teorii ma bardzo dobre parametry, więc z większością słuchawek w okolicach nawet 2000 PLN powinien sobie dobrze radzić. Tylko tak jak wyżej napisałem, w teorii, nie wiem jak by to wyszło
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@B0SAK: Jade na domyslnych ustawieniach (nic nawet w EQ nie zmienialem) i graja bardzo przyzwoicie, bez zadnych nadużyć ani w basie ani w wysokich tonach. Zauważyłem tylko, że grają całkiem głośno i wiem, że potrafiłyby jeszcze głośniej.
  • Odpowiedz