Aktywne Wpisy

kontos_stelio +87
W ogóle jak dla mnie zawodowa armia to jest jakiś nieśmieszny żart XD czyli tak, w czasach pokoju ci ludzie dostaja:
- hajs za studia
- przydział mieszkaniowy
- pewną i dobrze płatna pracę
- wysoka emeryturę po 25 latach służby (czyli w praktyce kolo 45 r. ż.)
- hajs za studia
- przydział mieszkaniowy
- pewną i dobrze płatna pracę
- wysoka emeryturę po 25 latach służby (czyli w praktyce kolo 45 r. ż.)

Crisu +62
Oddajesz prawie 50% procent w podatkach, masz najdroższe mieszkania i kredyty hipoteczne w Europie. Na wizytę u lekarza specjalisty czekasz min pół roku.
Teraz masz robić za mięso armatnie, gdzie w najlepszym przypadku zginiesz na froncie a w najgorszym wrócisz jako niezdolny do samodzielnej egzystencji weteran z renta 2000 brutto.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe
Teraz masz robić za mięso armatnie, gdzie w najlepszym przypadku zginiesz na froncie a w najgorszym wrócisz jako niezdolny do samodzielnej egzystencji weteran z renta 2000 brutto.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe

Z nieśmiałości można jeszcze wyjść zwiększać samoocene i trenowanie rozmów a co jeśli ktoś ma fobie społeczną zakodzenioną z dzieciństwa? Nie ma szans już z tego wyjść No nie ma c---a jedyna opcja to zaakceptować to.
Oczywiście leki mogą pomóc ale i tak nie będziemy dorównywać tym są naturalnie dynamiczni jedyne co może sprwic byśmy byli dynamiczni to n-------i ale nie będę ćpał, bo bym się wykończył.
#przegryw #depresja #fobiaspoleczna #psychologia #psychiatria
Z takim podejściem faktycznie nie da się nic zrobić.
Bo tak w ogóle to się da, odpowiednia psychoterapia pomaga na fobie, również społeczne. Poczytaj o tym i przy okazji zobacz czy nie jesteś #ddd lub #dda
Na terapii tylko można przegadać pewne sprawy ale czytałem, że ogólnie w Polsce nie leczy się fobii społecznej ale w USA chyba tak
To nie jest tak że każdy powinien być towarzyski i dynamiczny
Możesz zwiedzać świat, chodzić na siłownię, nie być dynamiczny i być zadowolony ze swojego życia
Nie do końca. Interakcja z drugim człowiekiem to zasadnicza różnica. Już sam fakt że opowiesz mu o swoich problemach, a on cię wysłucha bez osądzania, będzie pomocny.
W ogóle zastanów się, masz fobię społeczną, a psychoteraputa to też człowiek z którym wejdziesz w bardzo dobrą interakcję. Wiesz jak to zmieni twoje podejście? W końcu zobaczysz że nie jest to takie straszne.
Też długo się zastanawiałam czy psychoterapia działa, zanim poszedłem.
No patrz, a mi pomogła. Mimo że ani ja ani psychoteraputa nie jesteśmy julkami ( ͡º ͜ʖ͡º)
W życiu nie chodzi żeby komuś dorównywać tylko samemu stawać się lepszym. Tak jak na siłowni nie dorównasz komuś kto ma genetykę a ty nie ale zawsze możesz poprawiać swoje wyniki i to też podniesie jakość twojego życia.
Komentarz usunięty przez moderatora
Zdecydowanie powinieneś wrócić. Może ten do którego chodziłeś się nie sprawdził i warto poszukać innego psychoterapeuty.
Ja zanim poszedłem dużo czytałem o rodzajach psychoterapii żeby wybrać odpowiedni dla siebie.
A zacząłem myśleć o tym na poważnie jak zdiagnozowalem u siebie ddd.
Stwierdziłem że chce żeby psychoteraputa był facetem. No i szukałem takiego który się specjalizuje w psychoterapii psychodynamicznej i ma dobre opinie. No i w końcu
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora