Aktywne Wpisy

ZenujacaDoomerka +14
W ogóle fascynuje mnie istnienie osób co kochają Marvela i star wars.
Tych ludzi się powinno od społeczeństwa normalnego odseparować.
To nie są normalni ludzie. Normalny dorosły nie idzie oglądać filmu o tej samej treści po raz tysięczny i mówi wow ale super.
Ciągle to samo - jest bohater, drama a potem znów dobro zwyciężyło xD
To są jakieś uposie po prostu a nie ludzie. Jedyne do kogo to może przemawiać to
Tych ludzi się powinno od społeczeństwa normalnego odseparować.
To nie są normalni ludzie. Normalny dorosły nie idzie oglądać filmu o tej samej treści po raz tysięczny i mówi wow ale super.
Ciągle to samo - jest bohater, drama a potem znów dobro zwyciężyło xD
To są jakieś uposie po prostu a nie ludzie. Jedyne do kogo to może przemawiać to

KingaM +2
Serio, #orange? Przecież to święto ma głębokie znaczenie religijne dla wielu osób, a Wy postanowiliście robić z tego jaja dosłownie i w przenośni. To jest jakieś kurwskie lekceważenie wolności religijnej i świętości tradycji. Co będzie następne? Cyfrowe noszenie palm w Wielki Tydzień? Albo cyfrowe chodzenie na msze? Może e-palenie ziółka przez rastuchów które przecież jest ich sakramentem albo darmowe gigabajtu z okazji obalenia reżimu.
Ja wiem, że to tylko zabawa
Ja wiem, że to tylko zabawa
źródło: skurwysyny z Orange psują święta
Pobierz

Z nieśmiałości można jeszcze wyjść zwiększać samoocene i trenowanie rozmów a co jeśli ktoś ma fobie społeczną zakodzenioną z dzieciństwa? Nie ma szans już z tego wyjść No nie ma #!$%@? jedyna opcja to zaakceptować to.
Oczywiście leki mogą pomóc ale i tak nie będziemy dorównywać tym są naturalnie dynamiczni jedyne co może sprwic byśmy byli dynamiczni to narkotyki ale nie będę ćpał, bo bym się wykończył.
#przegryw #depresja #fobiaspoleczna #psychologia #psychiatria
Z takim podejściem faktycznie nie da się nic zrobić.
Bo tak w ogóle to się da, odpowiednia psychoterapia pomaga na fobie, również społeczne. Poczytaj o tym i przy okazji zobacz czy nie jesteś #ddd lub #dda
Na terapii tylko można przegadać pewne sprawy ale czytałem, że ogólnie w Polsce nie leczy się fobii społecznej ale w USA chyba tak
To nie jest tak że każdy powinien być towarzyski i dynamiczny
Możesz zwiedzać świat, chodzić na siłownię, nie być dynamiczny i być zadowolony ze swojego życia
Nie do końca. Interakcja z drugim człowiekiem to zasadnicza różnica. Już sam fakt że opowiesz mu o swoich problemach, a on cię wysłucha bez osądzania, będzie pomocny.
W ogóle zastanów się, masz fobię społeczną, a psychoteraputa to też człowiek z którym wejdziesz w bardzo dobrą interakcję. Wiesz jak to zmieni twoje podejście? W końcu zobaczysz że nie jest to takie straszne.
Też długo się zastanawiałam czy psychoterapia działa, zanim poszedłem. Żałuję
No patrz, a mi pomogła. Mimo że ani ja ani psychoteraputa nie jesteśmy julkami ( ͡º ͜ʖ͡º)
W życiu nie chodzi żeby komuś dorównywać tylko samemu stawać się lepszym. Tak jak na siłowni nie dorównasz komuś kto ma genetykę a ty nie ale zawsze możesz poprawiać swoje wyniki i to też podniesie jakość twojego życia.
Komentarz usunięty przez moderatora
Zdecydowanie powinieneś wrócić. Może ten do którego chodziłeś się nie sprawdził i warto poszukać innego psychoterapeuty.
Ja zanim poszedłem dużo czytałem o rodzajach psychoterapii żeby wybrać odpowiedni dla siebie.
A zacząłem myśleć o tym na poważnie jak zdiagnozowalem u siebie ddd.
Stwierdziłem że chce żeby psychoteraputa był facetem. No i szukałem takiego który się specjalizuje w psychoterapii psychodynamicznej i ma dobre opinie. No i w końcu znalazłem.
Jak szedłem pierwszy raz
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora